fallback

Китайското ръководство затяга партийната дисциплина

Лидерите на китайската комунистическа партия ще засилят и мерките срещу корупцията

09:09 | 24.10.16 г. 9
Автор - снимка
Създател

Лидерите на Китайската комунистическа партия се събират днес в Пекин за ключово съвещание, което може би ще зададе тона за останалата част от управлението на Си Цзинпин, предаде DPA, цитирана от БТА. 

Четиридневният пленум на Централния комитет, който започва днес, ще се фокусира върху подобряването на партийната дисциплина и контрол като част от текущата кампания срещу корупцията.

Близо 400 членове на ЦК ще обсъждат при закрити врата в историческия хотел Цзинси, където бившият лидер Дън Сяопин , през 1978 г. провъзгласи своите реформи, отворили китайската икономика към света. Очаква се пленумът да финализира и одобри два документа, предвиждащи промени в регулацията на политическия живот и контрола вътре в партията.

Синхуа цитира източници, запознати с дневния ред на пленума, според които лидерите са на мнение, че има спешни проблеми, които налагат приемането на нови норми за поведение.

Си лансира кампанията срещу корупцията малко след като пое властта като генерален секретар на ККП през ноември 2012 г. Очаква се той да остане на поста за още един петгодишен мандат.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още