IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несигурността във Вашингтон не успя да разклати ръстовете на пазарите в Азия

Фокусът на инвеститорите е насочен към коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги, които се очакват в петък по време на симпозиума в Джаксън Хол

11:51 | 25.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски индекси затвориха с повишения в петък, без да се повлияват от несигурността във Вашингон, която разклати американските пазари преди срещата на банкерите в Джаксън Хол, съобщава CNBC.

Японският Nikkei 225 се повиши с 0,51% до 19 452,61 пункта след ръстове в автомобилния и финансовия сектор. На Корейския полуостров Kospi преодоля по-ранната загуба и приключи с ръст от 0,11% до 2 378,51 пункта.

Акциите на няколко подразделения на Samsung затвориха със спадове, след като Лий Дзие-юн, милиардерът и наследник на Samsung Group и заместник-председател на Samsung Electronics Co., беше осъден за даване на подкуп на пет години затвор. Лий е признат за виновен за даване на подкупи, лъжесвидетелстване и злоупотреби, заяви тричленен състав на централния окръжен съд в Сеул в петък.

След новината акциите на Samsung Electronics увеличиха загубата и отчетоха спад в цената от 1,05%, докато книжата на Samsung C&T поевтиняха с 1,48%.

Австралийският ASX 200 изтри 0,03% до 5 743,9 пункта, докато инвеститорите анализираха няколко финансови отчети.

В Хонконг Hang Seng се повиши с 1,24% малко след 10 часа българско време, след като пазарът реагира позитивно на няколко добри корпоративни отчета, публикувани след края на сесията в четвъртък.

На китайските континентални пазари Shanghai Composite нарасна с 1,84% до 3 331,66 пункта, а Shenzhen Composite прибави 1,039 % до 1 910,13 пункта.

Индийските пазари бяха затворени заради официален празник.

Източник: CNBC

Фокусът на инвеститорите е насочен към коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги, които се очакват в петък по време на симпозиума в Джаксън Хол.

Въпреки коментарите на някои централни банкери, експертите смятат, че по-големи промени в монетарната политика са малко вероятни.

„На фона на несигурността на световните пазари и спадовете при американските акции напоследък, не виждам по-добра причина от това, Йелън и Драги да се придържат към сценария“, коментира Кати Лиен, форекс стратег в BK Asset Management.

Преди срещата доларовият индекс отчете ръст до 93,395 пункта към 10:19 часа българско време. Спрямо японската валута доларът се разменяше за 109,68 йени. Доларът поевтиня под 109 йени по-рано тази седмица след коментарите на Тръмп за затваряне на правителството, ако не намери финансиране за изграждането на стена между САЩ и Мексико.

В корпоративен план консорциум, който включва Western Digital, ще предложи 1,9 трлн. йени (17,4 млрд. долара) за подразделението с чипове на Toshiba, което китайският конгломерат се опитва да продаде, за да покрие загубите си от американското си ядрено дъщерно дружество Westinghouse. Акциите на Toshiba приключиха сесията почти без промяна, докато други технологични компании в Япония се представиха смесено.

Цените на петрола се увеличиха, като фючърсите върху сорта Брент поскъпнаха с 0,92% до 52,52 долара за барел, докато тези върху американския лек суров петрол повишиха цената и с 0,8% до 47,81 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още