IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America със 7,3 млрд. долара тримесечна загуба

Голямата загуба е заради доброволните провизии, свързани с прилагането на новите правила за потребителските банкови сметки и кредитни карти

15:23 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America със 7,3 млрд. долара тримесечна загуба

Най-голямата американска банка - Bank of America, обяви загуба от 7,3 млрд. долара за третото тримесечие заради големите разходи, свързани с прилагането на новите правила на финансовите регулатори в САЩ по отношение на потребителските банкови сметки и кредитни карти.

Акциите на финансовия гигант поевтиняват с 2% в часовете преди началото на редовната борсова сесия на Нюйоркската фондова борса, предаде Bloomberg.

Загубата, която се пада на една акция през третото тримесечие, възлиза на 77 цента. Преди една година Bank of America обяви загуба от 1 млрд. долара, или 26 цента на акция.

Ако се изключат извънредните приходи и разходи, финансовият резултат на Bank of America за миналото тримесечие е положителен и възлиза на 3,1 млрд. долара, или 27 цента на акция. Това се оказа повече в сравнение с прогнозираните от анализатори 14 цента на акция.

Приходите на банката, без разходите за лихви, нарастват с 2% на годишна база до 26,98 млрд. долара.

Голямата загуба за третото тримесечие се дължи на доброволните провизии от 10,4 млрд. долара, които Bank of America е заделила заради очаквания, че законите за защита на потребителите, касаещи банкови услуги и приети от правителството през тази година, може да намалят с до 80% приходите на банката от дебитни карти.

JPMorgan, втората по големина на активите американска банка, обяви печалба от 4,42 млрд. долара за третото тримесечие. Citigroup, третата по големина, излезе на 2,17 млрд. долара печалба.

Пазарната капитализация на Bank of America от 123,8 млрд. долара я нарежда зад JPMorgan и Wells Fargo сред големите финансови компании в САЩ. Акциите на Bank of America поевтиняха с 8,8% през третото тримесечие заради опасения, че рецесията в САЩ може да се повтори.

Акциите на JPMorgan са поскъпнали с 4% през този период, докато тези на Citigroup са добавили 3,7%.

Bank of America е на първо място в САЩ по депозити и активи, както и на второ място по брой издадени кредитни карти и ипотечни заеми. Придобиването на Merrill Lynch през януари 2009 подкрепи дейността на банката в областта на корпоративното и инвестиционното банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още