IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DuPont купува производителя на хранителни съставки Danisco за 5,8 млрд. долара

Сделката, която ще бъде осъществена с пари в брой, ще даде възможност на DuPont да навлезе в нишата за производство на хранителни добавки

12:52 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
DuPont купува производителя на хранителни съставки Danisco за 5,8 млрд. долара

Щатският производител на химикали DuPont обяви, че ще купи датската компания за хранителни съставки и ензими Danisco за 5,8 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Сделката, която ще бъде осъществена с пари в брой, ще даде възможност на DuPont да навлезе в нишата за производство на хранителни добавки, която дълго време е доминирана от по-малките компании International Flavors и Fragrances Inc.

Освен това придобиването ще затвърди съществуващото сътрудничество между двете компании в областта на технологията за производство на биоетанол.

От Danisco посочват в свое изявление, че бордът на директорите на компанията е решил да препоръча на акционерите си да приемат офертата.

И двете компании са създадени преди повече от век - DuPont през 1802 г., а Danisco – през 1872 г.

Традиционно DuPont се фокусира върху производството на химикали и оборудване за безопасност и защита. С придобиването на производителя на семена Pioneer за 7,7 млрд. долара през 1999 г. обаче компанията се насочи към сектора на храните.

Предвижда се сделката да бъде приключена в началото на второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още