IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley-Davidson стопява загубата, акциите – със 7% нагоре

Компанията е постигнала ръст на приходите от 20% през последното тримесечие

17:01 | 25.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Harley-Davidson стопява загубата, акциите – със 7% нагоре

Американската компания Harley-Davidson отчете свиване на загубата си до 42,1 млн. долара през четвъртото тримесечие на 2010 година. Негативният резултат се равнява на 18 цента на акция, след като за същия период на предходната година загубата бе 63 цента на акция, или общо 147,2 млн. долара, съобщава Ройтерс.

Приходите на компанията са се повишили с 20 на сто през последното тримесечие до 917,7 млн. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за загуба от 30 цента на акция и общи приходи в размер на 863 млн. долара.

Голяма част от подобрението в резултатите се дължи на поделението на компанията за финансови услуги. Повишен нетен лихвен доход и по-ниски провизии за евентуални кредитни загуби са в основата на оперативната печалба от 43,5 млн. долара, постигната от поделението.

За същото тримесечие на предходната година оперативната печалба от финансова дейност е била 7,1 млн. долара.

Harley-Davidson са спечелили пазарен дял в САЩ - най-важният пазар за компанията. На фона на спад в сектора на тежките мотоциклети от 14,8 на сто, продажбите на дружеството са намалели с едва 0,2 на сто.

Малко след старта на днешната борсова сесия в САЩ акциите на Harley-Davidson поскъпват със 7,25 на сто до 39,14 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още