IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ обмислят да копират европейския модел на бонуси за банкерите

Вероятно при големите банки най-малко 50% от възнагражденията ще бъдат обвързани с постиженията за последните поне три години

11:03 | 08.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
В САЩ обмислят да копират европейския модел на бонуси за банкерите

Един от банковите регулатори в Съединените щати предложи въвеждане на регламент за банковите бонуси, подобен на препоръчвания в Европейския съюз, предаде Франс прес.

Банковият регулатор Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) одобри предложение, по силата на което двайсетина от най-големите финансови институции в страната (с активи над 50 милиарда долара) да бъдат задължени да обвързват "най-малко 50 процента от възнагражденията с постиженията" в продължение на поне три години при специално определени ръководни служители.

Според предложението управителните съвети на тези компании ще трябва да определят служителите, които имат възможност да изложат на материален риск институцията.

Регулаторът изтъкна, че предлаганата регулация ще доближи Съединените щати до международните норми за заплащането в сектора.

Съществува правило, основаващо се на препоръките на държавните и правителствени ръководители от Г-20, според което се препоръчва по-малко заплащане при краткосрочно поемане на риск.

То наподобява препоръките на Комитета на европейските банкови надзорници (CEBS), а именно - да се въведе минимален срок от три години при изплащането на 40 до 60 процента от тези премии, като се изплаща част от тях, не надвишаваща половината от общата сума.

Предложението, прието от FDIC, предстои да бъде разгледано от другите банкови и финансови регулатори в САЩ. Ако получи одобрението им, то ще бъде публикувано в Държавен вестник, след което ще бъде предмет на обществено обсъждане в продължение на 45 дни, преди отново да бъде разгледано от регулаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Kirilov
преди 13 години
Крайно време беше. Тяхната система за разпределение на бонусите предизвика )ако не част от факторите, довели до имотната криза), то поне напълно основателно обществено недоволство, когато държавата ги изправяше на крака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още