IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Procter & Gamble и Teva обединяват лекарствения си бизнес извън САЩ

Двете компании ще се борят за по-голям дял на пазара на лекарства без рецепта

18:47 | 24.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Procter & Gamble и Teva обединяват лекарствения си бизнес извън САЩ

Procter & Gamble и Teva Pharmaceutical Industries са се споразумели да обединят в общо подразделение бизнеса си с потребителски здравни продукти извън Северна Америка. 

Целта на обединението им е да получат по-голям дял на пазара на лекарства без рецепта, и най-вече в Германия, Русия и Бразилия, пише Bloomberg.

Teva e най-големият производител на генерични лекарства в света. Компанията ще отговаря за производството на лекарствата на двете компании, доставяни извън Северна Америка. Teva също така ще доставя медикаменти на бизнеса на Procter & Gamble с лекарства в Северна Америка.

Финансовите параметри на сделката не са оповестени. Пазарите на лекарства без рецепта, обхванати от обединеното дружество, генерират продажби от над 1 млрд. долара през 2010 г., става ясно от изявлението на Procter & Gamble и Teva.

Споразумението ще помогне на Procter & Gamble да разшири пазара на здравните си продукти, които включват лекарства за кашлица и настинка. Teva на свой ред ще спечели от увеличената мрежа за дистрибуция.

Акциите и на двете компании реагираха с повишение след съобщението.

Procter & Gamble е най-големият производител на потребителски продукти в света. Двете компании ще работят заедно над това да освободят от рецепта някои от своите лекарства.

Базираната в Израел Teva ума приходи от 16,1 млрд. долара през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още