IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералният резерв е близо до повратна точка в политиката си

Скоро ще трябва да се премине към по-рестриктивни за пазарите действия, смята един от ръководителите на институцията Ричард Фишър

18:24 | 08.04.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Федералният резерв е близо до повратна точка в политиката си

Американският Федерален резерв се намира в близост до повратна точка, в която политиката на централната банка ще трябва да смени курса си и да стане по-рестриктивна. Това е заявил днес президентът на клона на институцията в Далас Ричард Фишър, съобщава MarketWatch.

По-нататъшна либерална политика на Фед не би била „особено мъдро решение“ с оглед риска от висока инфлация и опасността инвеститорите да започнат да приемат централната банка като място, където може да се продадат американските правителствени облигации.

Фишър, заедно с колегата си от Филаделфия – Чарлс Плосър, е един от най-строго настроените по отношение на монетарната политика на Фед ръководители на централната банка. Той е класически представител на „ястребите“, които залагат основно на ролята на централната банка като на пазител на ценовата стабилност в икономиката.

До този момент от страна на ръководителя на Фед Бен Бернанке не са дадени никакви сигнали, че централната банка обмисля да затегне политиката си, независимо дали става дума за вдигане на лихвения процент или продажба на изкупените по време на кризата държавни и ипотечни облигации.

Според Фишър трябва да се обмисли дори възможността на преустановяването на втората програма по вливане на ликвидност в икономиката, в рамките на която трябваше да бъдат изкупени държавни ценни книжа за 600 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 13 години
Та...кой, казваш, бил погребал комунистите ? ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 13 години
Та...кой, казваш, бил погребал комунистите ? ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Danny666
преди 13 години
Ха ха ха пак изкараха плашила . Така е ПРИКАЗКИТЕ СА БЕЗ ПАРИ ! :)При положение че дефицита на Оооообама ще е над 1,7 ТРИЛИОНа за тази година и 1,5 докато погледа стига КАК ЛИ ЩЕ СТАНЕ ТОВА ???Както пита пича от ПИМКО : Ами КОЙ ТОГАВА ще купува държавният дълг ??? ха ха ха...Интересни времена . Погребахме преди 20 години червените комунисти сега иде ред и на тези на червено бели раета :)Разбира се ако тези от синият отбор с звездите в кръг не са по-напред де ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още