fallback

Обама ще играе голф с Бейнър, за да предотврати фалита на САЩ

Републиканецът Бейнър критикува Обама, че не е ангажиран в достатъчна степен с преговорите за съкращаване на бюджетния дефици

10:46 | 04.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

 

Президентът на САЩ Барак Обама ще играе на 18 юни голф с председателя на Камарата на представителите в Конгреса Джон Бейнър, в опит да подобрят своите отношения, съобщава Ройтерс.

Републиканецът Бейнър критикува демократа Обама, че не е ангажиран в достатъчна степен с преговорите с конгресмените за съгласуване на план за съкращаване на бюджетния дефицит. По-рано тази седмица, председателят на долната камара на Конгреса обаче даде да се разбере, че е готов да започне разговори с президента по въпроса.

Обама се опитва да подобри отношенията си с републиканците след междинните избори през ноември миналата година, на които неговите демократи загубиха контрола си над Камарата на представителите.

Белият дом съобщи, че ще отложи за след крайния срок 16 юли публикуването на актуализираните прогнози за икономиката и бюджетните приходи, разходи и дефицит. Причина за забавянето са вървящите в момента разговори за дефицита и други фактори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още