IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама ще играе голф с Бейнър, за да предотврати фалита на САЩ

Републиканецът Бейнър критикува Обама, че не е ангажиран в достатъчна степен с преговорите за съкращаване на бюджетния дефици

10:46 | 04.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Обама ще играе голф с Бейнър, за да предотврати фалита на САЩ

 

Президентът на САЩ Барак Обама ще играе на 18 юни голф с председателя на Камарата на представителите в Конгреса Джон Бейнър, в опит да подобрят своите отношения, съобщава Ройтерс.

Републиканецът Бейнър критикува демократа Обама, че не е ангажиран в достатъчна степен с преговорите с конгресмените за съгласуване на план за съкращаване на бюджетния дефицит. По-рано тази седмица, председателят на долната камара на Конгреса обаче даде да се разбере, че е готов да започне разговори с президента по въпроса.

Обама се опитва да подобри отношенията си с републиканците след междинните избори през ноември миналата година, на които неговите демократи загубиха контрола си над Камарата на представителите.

Белият дом съобщи, че ще отложи за след крайния срок 16 юли публикуването на актуализираните прогнози за икономиката и бюджетните приходи, разходи и дефицит. Причина за забавянето са вървящите в момента разговори за дефицита и други фактори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pitashtia
преди 12 години
САЩ не могат да избягнат фалита освен ако не съкратят драстично всички разходи включително и тези за отбрана, което означава да се изтеглят от Афганистан, Ирак и да пенсионират половината си армия. Не виждам как това ще стане, следователно ще агонизират още няколко години ще продължат да печатат пари. Това не може да не доведе до нова и по дълбока криза и обедняване на средната класа там. Ще има социални вълнения и дано се размине само с това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Ако искат и голо хоро да играят.... Само дето ще е доста неприятна гледка. Изобщо такова несериозно отношение към толкова важна за страната им тема. И то единия бил президент, разбираш ли. Страната отива към фалит, те ще си играят голф. Ако бях американец сега страшно щях да се обидя от простотията им. Изобщо и там политиката си е хвани единия, удари другия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още