IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ продължават с печелившата серия*

S&P 500 е на път да отбележи най-голямото си четиридневно покачване от декември 2010 г. насам

17:39 | 30.06.11 г.
<p>
	Купувачите на Wall Street надделяват и днес. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Купувачите на Wall Street надделяват и днес. Снимка: Ройтерс

Печелившата серия на борсовите индекси в САЩ продължава и днес. Близо час след началото на сесията купувачите надделяват, а широкият индекс S&P 500 е на път да отбележи най-голямото си четиридневно покачване от декември 2010 г. насам, пише Bloomberg.

Dow Jones отбеляза повишение от 0,95% до 12 378 пункта, S&P 500 регистрира ръст от 0,70% до 1 317 пункта, а Nasdaq се покачи с 0,89% до 2 765 пункта.

Купувачите се активизираха, след като стана ясно, че германските финансови институции са постигнали споразумение да се включат в новия спасителен пакет за Гърция. Подробности от Берлин все още не са обявени.

Сред най-печелившите позиции са банковите акции, като Wells Fargo & Co. и JPMorgan Chase & Co.  водят покачванията.

С ръст от малко под 5 на сто се движат книжата на EBay Inc, след като днес Bank of America и Citigroup препоръчаха на купувачите да инвестират в акциите на най-големия онлайн търговец.

За втори пореден ден пазарните играчи пренебрегват важни статистически данни, окрилени от добрия развой на събитията около Гърция. Днес министерството на труда в САЩ обяви, че подадените нови молби за обезщетения при безработица за миналата седмица са намалели с едва 1 000 до 428 000 при прогнозиран спад до 422 000, предаде Ройтерс.

Картината на заетостта в Страната на неограничените възможности също не е розова. През май са назначени едва 54 000 служители и работници – май-малко от осем месеца насам.

Очаква се данните за заетостта през юни да са по-добри, основно заради растящата сезонна заетост. Докладът на трудовото министерство на САЩ ще бъде готов на 8-и юли.

*Актуално към 17,20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още