IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Ню Йорк се възстановява от паниката

Индексите се повишават с между 2% и 3% в навечерието на срещата на Фед

17:54 | 09.08.11 г. 1
Борсата в Ню Йорк се възстановява от паниката

Индексите в Ню Йорк се възстановяват от най-големия си спад от 2008 г. насам в навечерието на заседанието на Федералния резерв, предава Bloomberg.

Малко повече от час след началото на сесията на Wall Street, Dow Jones се покачва с 2% до 11 023 пункта, S&P 500 нараства 2,6% до 1 148 пункта, а Nasdaq скача с 3,1% до 2 430 пункта.

Днес шефовете на Фед се срещат след безпрецедентното сваляне на кредитния рейтинг на САЩ, което шокира пазарите и подкопа допълнително доверието във възстановяването на американската икономика.

Според спекулациите, американската централна банка ще предприеме нови мерки за насърчаване на икономическия растеж. Икономистът от Харвард Кенет Рогоф смята, че Федералният резерв ще предприеме за трети път програма за изкупуване на финансови активи в опит за вливане на ликвидност.

„Инвеститорите са убедени, че Бернанке ще трябва да каже нещо, за да внесе успокоение на пазарите”, коментира Уейн Лин от Legg Mason Inc.

Мат Фройнд, вицепрезидент на USAA Investment Management Co., коментира за MarketWatch, че за разлика отпреди три години в момента балансите са „чисти” и нивото на спекулативните инвестиции е намаляло драматично.

* Актуално към 17:40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Фалира държавата. това означава, че делът на обществените инвестиции изчезва. Остават частните инвестиции, които са ОГРОМНИ. Дотук добре, но, Парите се емитират от държавата, а се използват и от частниците. Това означава, че всеки, на когото е платено в долари е свършил работата за слава, а не- за възнаграждение, защото никой не може да посочи каква е истинската стойност на валутата и каква е покупателната й способност. Чака ги инфлация. Дано не станат като Зимбабве, където 2 000 000 000 000 зимбавийски долара е цената на едно яйце. Всичко това сега се случва, защото 60 години САЩ съществуват на кредит. В това отношение те са по-голямо зло даже и от комунизма, защото комунистите поне осигуряваха прехраната на собствения си народ с неговия труд, а тези на гърба на целия свят правеха милиарди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още