IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ се срива

Индексът се е понижил до най-ниското равнище от 1980 година насам

18:52 | 12.08.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

 

Доверието на американските потребители се е понижило през август до 59,9 според индекса на университета в Мичиган, което е най-ниското му равнище от 1980 година, предаде DPA.

Спадът изненада анализаторите, които очакваха той да е по-малък - до 62,5. През юли същият индекс се понижи до 63,7 спрямо 71,5 през юни.

Този показател е по-чувствителен към събитията на финансовите пазари от другия индекс на доверието, измерван от частния институт Conference Board. Той се счита за най-важният барометър за конюнктурата, който предвижда настроението и покупателната склонност на американските потребители. Потребителските разходи се равняват на две трети от икономическата активност в САЩ.

Основните проблеми, които притесняват американците, са свързани със заетостта и поскъпването на хранителните стоки и горивата, коментират анализатори.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
all_trader2
преди 12 години
прав си - разсипията почна от 71-ва обаче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
САЩ е една пирамида. Защото 60 години САЩ съществуват на кредит. Шепа борсови спекуланти, акули и т.н. "правят" огромни пари за сметка на реалното производство и доходите на хората. После от къде да има стимул. Основна движеща сила в капитализма е мотивацията да печелиш. Е да ама като най-много се печели от преливане на пусто в празно(банкиране инвестиране) на пари, който са в действителност дори не са напечатани, а виртуални. В това отношение те са по-голямо зло даже и от комунизма, защото комунистите поне осигуряваха прехраната на собствения си народ с неговия труд, а тези на гърба на целия свят правеха милиарди. Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. Американските пари (то си е направо производство, в промишлени размери) ..печатането на доларите отдавна надвишава стойността на хартийките. Хартиеният носител не струва НИЩО. Или все още почти нищо. Откъде се взеха толкова електронни пари? И защо се налага практиката да се плаща по електронен път? И как се лекува инфлация с повече инфлация? И като загрубее играта, посто пускат печатницата.... !!! Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Всеки американец вече е задлъжнял средно с $176,000. Плюскането на неграмотните бъшливи хамериканци го плаща ЦЕЛИЯ СВЯТ. И ние също!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още