IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лос Анджелис се отказа от услугите на Standart&Poor's

Отказът дойде след понижаване на рейтинга по ценните книжа на мегаполиса от ААА до АА от страна на международната рейтингова агенция

15:42 | 19.08.11 г. 1
<p>
	Лос Анджелис. Снимка: sxc.hu</p>

Лос Анджелис. Снимка: sxc.hu

Градските власти на Лос Анджелис се отказаха от услугите на международната рейтингова атенция Standart&Poor's, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Ние действително изгубихме доверие в правилността на оценките на експертите на Standart&Poor's”, заяви финансистът на градската управа Стив Онджил.

Той отбеляза, че скъсването на деловите отношения с агенцията ще позволи на мегаполиса до икономиса 16 хил. долара годишно.

Онджил изложи съображенията си пред бюджетната и финансовата комисия на Лос Анджелис в понеделник.

„Крахът на пазарите заедно с ипотечната криза настъпиха, тъй като организации като Standart&Poor's предоставяха най-високи рейтинги по ценните книжа на корпорации, които на практика не струваха нищо и в момента вече са загинали“, посочи той.

По думите му подобна преоценка на стойността на „раздути“ компании не е попречила на агенцията преди дни да понижи рейтинга по инвестиционните ценни книжа на Лос Анджелис от ААА до АА.

От Standart&Poor's понижиха рейтинга по ценните книжа и задлъжнялостта на десетки окръзи в САЩ, вследствие на което от услугите й се отказаха властите в Сан Матио, щата Калифорния, и Манейша, щата Флорида.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
biserz
преди 12 години
Eгати натиска - американските власти се чудят как да подчинят компанията. Сигурно е вярно, че кредитните агенции са участвали в играта - но да назоват кои точно агенции, при какви обстоятелства и с кого. Освен S&P има още две големи агенции, една от които е на "добрия чичко" Бъфет, който сърцераздирателно се оплаква, че печелел много и било несправедливо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още