IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата за Moody's за третото тримесечие се сви с 3,9%

Приходите обаче бележат ръст от 3,5%

18:16 | 27.10.11 г.
Печалбата за Moody's за третото тримесечие се сви с 3,9%

Печалбата на Moody's Corp. за третото тримесечие се понижи с 3,9% заради нарастване на разходите и данъчната оценка на компанията, които приходите от аналитичния ѝ бизнес не успяха да компенсират, съобщи MarketWatch.

Резултатите на рейтинговата агенция са смесени, като печалбата за третото тримесечие намалява до 130,7 млн. долара, или 57 цента на акция, докато за аналогичния период на 2010 г. тя бе 136 млн. долара, или 58 цента на акция.

Приходите са нараснали с 3,5% до 531,3 млн. долара, като ръстът на приходите от чужбина достига 9%.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалба от 49 цента на акция и приходи от 543 млн. долара.

Общите разходи са се повишили с 3,3%, като данъчната оценка на Moody's нараства с 19%.

Председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на компанията Реймънд МакДениъл заяви, че въпреки че волатилните условия на пазара може да се задържат в САЩ и Европа, компанията подкрепя годишната си прогноза и очаква да приключи с печалба в горния край на посочения диапазон от 2,38-2,48 долара на акция.

След като отбелязаха впечатляващ ръст на печалбата през първите две тримесечие на годината, от Moody's предупредиха, че нарастващите предизвикателства в САЩ и Европа могат да се отразят на резултатите през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още