IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералният резерв ще проведе нови стрес тестове на 31 финансови институции

Най-тежките сценарии включват 13% безработица в САЩ, 8% спад на БВП и 52% срив на акциите в рамките на около година

11:40 | 23.11.11 г. 1
Федералният резерв ще проведе нови стрес тестове на 31 финансови институции

Федералният резерв на САЩ нареди на 31 банки в страната да тестват кредитните си портфейли и устойчивостта на загуби от евентуална рецесия и шок на европейските пазари, пише Bloomberg.

Най-тежките сценарии, очертани от Фед, включват 13% ниво на безработица в страната, 8% спад на брутния вътрешен продукт (БВП) и 52% срив на акциите от третото тримесечие на 2011 г. до четвъртото на 2012 г.

Банките с активи над 50 млрд. долара ще трябва да тестват общо 4 сценария – два, посочени от Федералния резерв, и други два, които сами ще трябва да разработят. Освен това те ще трябва да планират предварително приходите, загубите и капиталовите позиции за 2012 г. и да предоставят прогнозите си на централната банка.

С осъществяването на четвъртата серия от стрес тестове на големите банки в САЩ централната банка на страната цели да направи капиталовата им адекватност по-прозрачна, както и да провери готовността им да устоят на по-дълбок икономически спад и финансов шок.

Резултатите от първите стрес тестове на финансовите институции в Страната на неограничените възможности показаха, че 10 от тях трябва да наберат общо 75 млрд. долара допълнителен капитал.

Предстои Федералният резерв да публикува резултатите от стрес тестовете на 19 американски банки, които бяха проведени през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Финансовата система е в готовност да натисне копчето Red Alert /ПАНИКА/ (без значение какво става с акциите). А умните инвеститори предприемат стъпки, за да подготвят себе си и портфейлите си сега, докато пазарите са все още заспали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още