IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи рейтингите на банкови гиганти от Европа и САЩ

Банките се изправят както пред пазарни предизвикателства, така и пред нови регулации, което влошава перспективите им, смятат от агенцията

09:18 | 16.12.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи рейтингите на банкови гиганти от Европа и САЩ

Агенция Fitch е взела решение да понижи кредитните рейтинги на седем от най-големите банки в Европа и САЩ. Като причина за това се посочват „нарасналите предизвикателства на финансовите пазари“, пише Ройтерс.

Понижението засяга най-силно Barclays и Credit Suisse. Рейтингите на двете финансови институции са смъкнати с по две степени – от АА- до А.

С по една степен е понижен кредитният рейтинг на Bank of America, BNP Paribas, Citigroup и Goldman Sachs.

Предизвикателствата на финансовите пазари, пред които се изправят банките, се резултат както от икономическата ситуация, така и от промените в регулаторните изисквания, посочват от Fitch.

Конкретно в случая със Citigroup се посочва и нарастващото недоволство срещу използването на държавни пари за подкрепа на банките, което намира все по-широка подкрепа в политическите среди.

В същия момент агенцията потвърди дългосрочния рейтинг А на JPMorgan Chase, Morgan Stanley и UBS, както и рейтинга А+ на френската банка Societe Generale.

Решението идва едва ден, след като рейтингите на други пет от водещите банки на Стария континент бяха орязани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 18 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Изследванията на Томас Пикет и Емануел Саеза показват: между 1978 и 2007 г. делът на БВП в САЩ, който се натрупва в ръцете на 1% от най-богатите семейства на Америка, е нараснал от 9% до 23.5%. Тези данни показват спад в приходите на работническата класа.Последният път, когато пропастта между бедни и богати е била толкова голяма, колкото днес, е в навечерието на Голямата депресия през 1929 година.Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Рейтинговата агенция Фич понижи кредитните рейтинги на осем от най-големите банки в света.Агенцията съобщи, че е понижила рейтингите на Банк ъв Америка Корп., Барклис ПЛС, БНП Парибас, Креди Сюис АГ, както и на Дойче Банк АГ, Голдмън Сакс Груп Инк., Морган Стенли и Сосиете Женерал, Нема майтап НСР *** на вратите ни вече.....! Става все по-ясно, че икономическата криза, развиваща се пред очите ни е, неделима част от плана на глобалния елит да пороби човечеството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Рейтингови фирми казват кой да управлява европейските, пък и всички други нации. Демокрацията бе изритана от полrтическата сцена и заменена с волята на Рокфелер и на Ротшилд, които през устата на собствените си американски фирми "Мудис" , "Стандард енд пуърс" , Fitch и на своя "бушон" Джордж Сорос от една година говорят, че Гърция трябвало да излезе от еврозоната, че ЕС трябва да стане СAЩ, че ЕЦБ трябва да започне да емитира еврооблигации. Тя ще налива събраните с тях милиарди в закъсали" икономики като Гърция и Италия, а после всички в ЕС, т.е. и ние българите, ще изплащаме дълга. Стигна се дотам Сорос, т.е. Ротшилд, да заплашват, че ще изкарат Германия от ЕС ако продължава да упорства срещу еврооблигациите. Германия в момента единственна започва да се протипоставя на измамата САЩ и техните облигации. Много е вероятно Германия за в бъдеще да иска сама да напусне ЕС. Германия има икономика, производства и като мине на страната на Русия ще се върже към ресурсо богатата мечка! Видяхме с каква усмивка Меркел подписа споразумение за Руската газ, наскоро. Е да, ама ние българите ще трябва да се бием с Русия, когато Барак Обама заповяда на Бойко да мобилизира армията за война срещу Русия........а нашите майки и бащи ще се ровят по-кофите за парче хляб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още