IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФБР ще разследва високочестотната търговия

Нарастват опасенията за пазарни манипулации чрез все по-големия брой платформи за анонимна търговия с финансови инструменти

22:09 | 05.03.13 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Федералното бюро за разследване (ФБР) ще съдейства на Комисията за надзор на търговията с ценни книжа в САЩ в усилията за предотвратяване на потенциалната заплаха от пазарни манипулации, произтичащи от високочестотната търговия (HFT), съобщава Financial Times.

Агенти на ФБР са се присъединили към нов отдел в Комисията за надзор на търговията с ценни книжа (SEC) и ще следят хедж фондове и други компании, които използват компютърни алгоритми в пазарните си стратегии.

Отделът за количествен анализ към SEC ще се фокусира върху нарастващия брой компании за високочестотна търговия и платформи за анонимна търговия с финансови инструменти (dark pools).

Трейдърите, които използват тези методи на търговия могат да манипулират пазарите като ги наводняват с заявки (в определени случаи милиони), които могат бързо да отменят, за да подмамят други пазарни участници да търгуват по начин, който би облагодетелствал техните позиции – практика известна като разслояване на поръчки (layering).

Някои от тези стратегии се предполага, че могат да дестабилизират пазарите.

Защитниците на високочестотната търговия обаче изтъкват, че подобни практики увеличават пазарната ликвидност и понижават волатилността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Те да разследват първия хармоник кой го манипулира... високоте хармоници компенсират само свободно-пазарните шумови движения...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още