IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на печалбата на GM заради проблемите на Opel

Печалбата на компанията се понижи, въпреки че като цяло продажбите са се увеличили с 3,6% до 2,3 млн. автомобила

22:34 | 02.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Фабрика на&nbsp; General Motors в Охайо. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фабрика на  General Motors в Охайо. Снимка: Ройтерс

Щатският автомобилопроизводител General Motors отчете 14% спад на нетната печалба за първото тримесечие на годината, съобщава BBC.

Упоритите загуби на Opel, европейско подразделение на GM, което продава автомобили във Великобритания под марката Vauxhall, се отразиха сериозно на американската компания.

Спадът от 12,5% на печалбата в Северна Америка спрямо същия период на миналата година също се отрази на общите печалби, които се свиха до 865 млн. долара.

Печалбата на General Motors се понижи, въпреки че като цяло продажбите на компанията са се увеличили с 3,6% до 2,3 млн. автомобила.

GM прогнозира, че Opel ще излезе на печалба в средата на десетилетието, с което ще сложи точка на продължаващите вече 10-та година загуби.

Мерки за понижаване на разходите са взети, но нестихващата икономическа криза в Европа влошава ситуацията, коментира финансовият директор на GM Даниел Амън.

„Има неща обаче, които може да контролираме и там прогресът е добър“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още