IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рубини: Пазарният подем ще продължи още две години

Монетарните стимули на Фед обаче не може вечно да подтискат гравитацията на икономическите фундаменти, посочва икономистът

11:52 | 04.06.13 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Рубини: Пазарният подем ще продължи още две години

Подемът на фондовите пазари ще продължи още две години, докато пропастта между Wall Street и икономическия фундамент се разшири и реалността вземе връх, заявява пред CNBC известният икономист Нуриел Рубини.

Безпокойството относно оттеглянето от Федералния резерв на безпрецедентните монетарни стимули е преждеврременно, тъй като растежът е твърде крехък, а пазарът твърде зависим от покупките на активи за 85 млрд. долара месечно. 

„Растежът няма да се ускори, а инфлацията всъщност намалява, така че отеглянето на стимулите от Фед ще се случи на по-късен етап“, посочва икономистът.

„Ще продължава да се разширява пропастта между стойността на активите и реалния икономически растеж. Засега ефектът от действията на Фед е доминиращ върху акциите, но не може вечно да подтиска гравитацията на икономическите фундаменти“, казва той.

„Когато американската централна банка започне да изтегля стимулите си, то тя ще го направи много, много бавно. Икономиката е слаба и пазарът не желае корекция“, завършва Рубини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Аз само исках да покажа нагледно, че за подробно обясняване ще са ми необходими над 15 пъти повече писане (1:15) , а и също смятам, че по този начин се самофилтрират "по - неразбиращите"!Също така, видно е, че ако "нещата" бяха толкова прости, че всички да могат да ги разберат, щяха да ги разбират всички! И обратно, тези за които те са ясни, няма нужда да се обясняват подробно! - всеки сам си определя аксиомите (човешкия "тонал" по терминологията на Дон Хуан от книгите на Карлос Кастанеда), а единствения критерии за УМ е РЕЗУЛТАТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Това българския избирател не може да го побере в мозъчето си. То е толкова обширно като идея, че избирателя автоматично, на подсъзнателно ниво решава още на момента, че не го засяга и отива да гласува за спуснатия отгоре избор - било то ГЕРБ(самозаблуждаващите се интелигенти), БСП (носталгичните по комунизма), ДПС (турците, ***), АТАКА (тези, които се мислят за националисти). Лично за мен гласуващите (без значение за коя партия), са овчици заблуждавани, че от тях зависи нещо, само и само да се почустват важни този единствен ден, в който си мислят, че могат да контролират и избират властта. Дерзайте братя и вярвайте на шугавите медии, които ви забиват в главата, че трябва да гласувате само заради самото гласуване, после се чудете защо става така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Политическо решение е определяне на посока в обществото "цел и път към нея, при цена, много по-ниска от тази на целта", не толкова да е ефективно, колкото да се хареса на избирателите => то е НЕрешение, а манипулация! Защото харесването на дадено "нещо - цел" не го прави решение, но то се представя като такова като същевременно най-важното е да се харесва, а зад него може да има друга цел!НАПРИМЕР: Изграждането на развито социалистическо общество! И лишаването на хората от техни привилегии в името на целта! После кой спечели за сметка на "масата" или обратно - какво загуби "масата"!ЗАТОВА "политически решения се предсказват много трудно", защото трябва да знаеш не само проблема /за който трябва решение/ а и на къде и как се манипулират хората /основната цел, която се маскира като решение/!Та в повечето случай хората правят много вредни за тях неща, в името на РЕШЕНИЕ, което удобно им се представя по начин който да харесат! - това е обяснението само на първия ред от поста ми :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
Това е перфектната ми цел - да е неразбираемо за повечето! ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
toto 2
преди 10 години
цар си в нищонеказването ,ставаш за политик :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
По принцип политически решения се предсказват много трудно... а това е идеята -> да са непредсказуеми процесите, докати "ни оправят"! После, за постигането на дадена цел има повече от едно възможно решение, а понягога се преминава директно от средата на едно към друго ... Но, за тези които знаят/усещат целта на занятието каква е, трудността е по-ниска!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Батя
преди 10 години
Тоя гуру много си противоречи.Март месец е предупреждавал за скорошен срив, сега пък още 2 г. възход щяло да има.Доста лукав ход. След време при всички положения ще може да каже - Вижте ме как познах! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още