IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват сесията с ръстове*

Очакванията на експертите са данните за продажбите на коли в САЩ да вдъхнат оптимизъм на инвеститорите

17:44 | 02.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатските индекси започват сесията с ръстове*

Американските фондови борси започват сесията във вторник с ръст, след като инвеститорите са в очакване по-късно през деня на положителни икономически данни за растежа при продажбите на автомобили в САЩ.

Индексът S&P 500 се изкачва с 0,4 на сто до 1 621 пункта. Най-старият щатски индекс Dow Jones Industrial Average добавя 0,3% до 15 019 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite е нагоре с 0,4% до 3447 пункта.

Очакванията на експертите са данните за продажбите на коли в САЩ да вдъхнат оптимизъм, особено що се отнася до автомобилните гиганти Ford Motor Со. и General Motors Со.

Очаква се щатското министерство на търговията да представи своя доклад за фабричните поръчки. Повечето икономисти очакват новите поръчки на промишлени стоки да нараснат в рамките на 1,9 на сто през май след ръста от 1% през април.

Инвеститорите очакват с интерес във вторник изказванията на две ключови личности. Председателят на Нюйоркското подразделение на Федералния резерв в 19:30 часа българско време, докато членът на управителния съвет на Фед във Вашингтон Джером Пауъл ще представи своите възгледи относно бъдещето на програмата за изкупуване на активи в 23:45 часа.

В петък пък се очаква месечният доклад заетостта в САЩ. Анкетираните от MarketWatch икономисти очакват икономиката да добави 155 000 работни места през юни в сравнение със 175 000 през май.

Покачването ще бъде относително слабо тази седмица на фона на националния празник на страната в четвъртък. Освен всичко американските фондови пазари ще затворят по-рано в сряда – в 13:00 източно време.

"Вярваме, че пазарите реагираха прекомерно след неотдавнашното изявление на председателя на Фед Бен Бернанке на 19 юни. Разпродажбите на държавни ценни книжа навярно ще спрат, като това не е непременно гаранция за успех", коментира Стефани Део, анализатор в UBS.

В понеделник експертите от Deutsche Bank заявиха, че акциите остават безопасна инвестиция в дългосрочен план. Анализаторите представиха и очакванията си, че щатските индекси ще постигнат ръст от около 24 на сто в следващите 12 месеца.

В европейската търговия във вторник индексите губят позиции, най-вече поради негативните резултати на застрахователните компании, които поставиха индикаторите под натиск. Азиатските борси от своя страна завършиха със смесени резултати, като най-сериозен ръст бе постигнат в Япония и Австралия.

Акциите на Zynga Inc. Бележат ръст с 11 на сто, след като Марк Пинкъс бе обявен за нов главен изпълнителен директор на технологичната компания.

Ценните книжа на на Constellation Brands Inc. са надолу с 1%, след като производителят на алкохолни напитки отчете понижение на печалбата за първото тримесечие до 52,9 млн. долара спрямо 72 млн. долара година по-рано.

* Данните са актуални към 17:05 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още