IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът за близко политическо споразумение подкрепи индексите в САЩ

"Важни" и "ползотворни разговори" между лидерите на двете партии в Сената обърнаха посоката на движение на индексите към ръст

23:39 | 14.10.13 г.
Оптимизмът за близко политическо споразумение подкрепи индексите в САЩ

Основните американски фондови индекси приключиха близо до върховете, достигнати в днешната сесия, след като инвеститорите бяха окуражени от признаците за напредък по сделката за тавана на дълга и за бюджета на САЩ, съобщи CNBC.

Печалбите за кратко бяха заличени, след като стана ясно, че срещата между президента на САЩ Барак Обама и лидерите на американския Сенат са отложени, за да се осигури още време за достигане на решение за повишаване на тавана на държавния дълг и да бъде деблокирана дейността на правителството, което не функционира пълноценно заради липсата на гласуван бюджет за новата финансова година, започнала на 1 октомври.

Dow Jones напредна с 0,42% до 15 301,26 пункта, воден от акциите на Pfizer, които поскъпнаха с 2,2% до 29,35 долара за брой, и тези на Boeing, прибавили 1,25% до 119,46 долара.

Standard & Poor's 500 се повиши 0,41% до 1 710,14 пункта, като сред ключовите му подсектори технологичните и енергийните компании водеха печелившите, докато компаниите за комунални услуги натежаха в най-голяма степен върху представянето му. Пазарната капитализация на Netflix се разшири със 7,8% до 23,51 долара за акция, оглавявайки компаниите с ръстове в индекса, след като  Wall Street Journal съобщи, че компанията преговаря с няколко американски кабелни телевизии, които да предлагат нейните видео услуги.

Nasdaq Composite нарасна с 0,62% до 3 815,28 пункта.

Индексите започнаха днешната сесия с понижения, след като през уикенда очакванията за скорошно споразумение започнаха да гаснат при липсата на напредък в преговорите. Впоследствие обаче бяха изразени надежди за такъв напредък от лидерите на демократите и републиканците в Сената, според които са били проведени „важни“ и „ползотворни разговори“.

Акциите на Expedia поевтиняха с 6,2% до 48,51 долара за брой, след като Deutsche Bank понижи рейтинга на книжата на туристическата агенция.

Пазарната капитализация на Facebook нарасна с 0,8% до 49,51 долара за акция, след като социалната мрежа обяви, че ще придобие израелския разработчик на приложения Onavo, без да разкрива финансовите параметри по сделката.

Акциите на KLA-Tencor повишиха стойността си с 1,9% до 62,87 долара за брой, след като JPMorgan определи рейтинг на ценните книжа на производителя на полупроводниково оборудване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още