IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби разнопосочни отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Картината при отчетите на компаниите също е смесена, а спадът в продажбите на съществуващи жилища подклажда песимизма на инвеститорите

18:29 | 21.10.13 г.
Слаби разнопосочни отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Основните фондови индекси в САЩ се колебаят около равновесната точка в началото на седмицата, но Standard & Poor's 500 успя да обнови рекордното си постижение за пореден път, а Nasdaq Composite изкачи 13-годишен връх, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,11% до 15 382,63 пункта, като акциите на Unitedhealth Group Inc., поевтиняващи с 1,1% до 68 долара за брой, натежават в най-голяма степен върху представянето му. Акциите на General Electric Company, които поскъпват с 2,5% до 26,18 долара за брой, водят печелившите при сините чипове.

Standard & Poor's 500 изтрива 0,05% до 1 743,68 пункта, като сред ключовите му подсектори компаниите за производство на стоки за масова употреба са начело на губещите, докато телекомуникационните печелят позиции. Акциите на Gannett потъват с 6,1% до 25,82 долара за брой, след като компанията обяви спад на тримесечните приходи заради по-слабите постъпления от реклами.

Nasdaq Composite напредва с 0,12% до 3 918,98 пункта.

Президентът на подразделението на американския Федерален резерв в Чикаго Чарлз Евънс заяви, че ще бъде „тежко“ за централната банка да се убеди в достатъчна степен преди заседанието си през декември в силата на възстановяването на икономиката на САЩ, за да започне да свива програмата си за изкупуване на облигации.

Според него частичното блокиране на дейността на федералните служители през първата половина на октомври е оставило неясна икономическа картина след себе си.

„Октомври е тежък. Декември? Мисля, че имаме нужда от няколко добри доклада за пазара на труда и свидетелства за ускоряващ се ръст на БВП. Вероятно ще отнеме няколко месеца, преди това да се случи“, каза Евънс.

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ през септември са намалели с 1,9% до 5,29 млн. броя на годишна основа, докато цените им са се повишили с най-бавното темпо от близо 5 месеца, стана ясно от съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Данните за август бяха коригирани в посока на понижение до 5,39 млн. продажби от първоначално обявените 5,48 млн. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха препродажбите на жилища да намалеят с 2,9% до 5,3 млн. броя.

Пазарната капитализация на McDonald's намалява с 0,8% до 94,38 долара за акция, въпреки че печалбата на веригата заведения за бързо хранене за третото тримесечие надхвърли очакванията на анализаторите. Приходите обаче останаха под предварителните прогнози, макар също отчетоха увеличение.

Акциите на Hasbro прибавят 6,6% към стойността си до 50,35 долара за брой, след като компанията за производство на играчки обяви по-висока от предвижданата печалба благодарение на силното търсене в чужбина, помогнали за компенсиране на слабостта на родния пазар.

Пазарната капитализация на Apple се разширява с 2,2% до 520,15 долара за акция, след като френската банка Societe Generale повиши рейтинга на ценните книжа, както и целта си за цената им до 575 долара за брой от настоящите 500 долара.

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още