IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Инвеститорите не се особено активни след смесените макроикономически данни и отчети на компании

17:44 | 28.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Слаби отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Основните американски фондови индекси търпят минимални отклонения в началото на сесията и седмицата, а липсата на обща посока отразява колебанията на инвеститорите в публикуваните днес макроикономически данни и отчети на компании, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,02% до 15 566,78 пункта, като акциите на Merck, поевтиняващи с 2,3% до 45,49 долара за брой, натежават в най-голяма степен върху представянето му. Компанията отчете печалба за третото тримесечие и даде годишна прогноза, надхвърлила очакванията на анализаторите, но приходите останаха малко под прогнозите заради изтичането на патенти на различни лекарства и неблагоприятното отражение на разликите във валутните курсове.

На другия полюс са книжата на Proctor & Gamble, прибавящи 1,4% към стойността си до 81,09 долара за брой и оглавяващи печелившите в индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 напредва с 0,08% до 1 761,24 пункта, като сред ключовите му подсектори финансовите компании са начело на губещите, докато тези за производство на стоки за масова употреба и комуналните печелят нови територии. Пазарната капитализация на Edwards Lifesciences се свива с 4,65% до 73,48 долара за акция въпреки отчетената по-добра от очакваната тримесечна печалба благодарение на добрите продажби на изкуствени сърдечни клапи.

Nasdaq Composite се понижава с 0,13% до 3 938,26 пункта.

„Инвеститорите изчакват за повече данни по отношение на отчетите“, заяви Майкъл Шелдън, главен пазарен стратег в RDM Financial Group. „Атмосферата на пазара като цяло остава положителна, но нивото на печалби може да намалее в сравнение с това, на което станахме свидетели през последните няколко седмици“, добави той.

Индустриалното производство в САЩ през септември нарасна с 0,6% на годишна основа, регистрирайки най-голямото си разширяване от 7 месеца, стана ясно от данни на американския Федерален резерв. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха темпото на ръст да се запази на нивото от 0,4%, отчетено през август.

Междувременно от американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти съобщиха, че незавършените продажби на жилища през септември са намалели с 5,6%. Индексът, който отразява продажбите, се е понижил до 101,6 пункта, като това е четвърти пореден месец на спад. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха леко повишение на показателя.

Акциите на строителни компании поевтиняха след публикуването на информацията, като тези на Beazer губят 2,5% от стойността си до 19,05 долара за акция.

Пазарната капитализация на Bristol-Myers Squibb скача с 6,2% до 51,80 долара за акция, след като Morgan Stanley повиши рейтинга на ценните книжа след информацията от уикенда, че лекарство на компанията срещу рак на белите дробове е увеличило до 24% шанса за оцеляване до 2 години в сравнение с 14% на първите тестове.

* Актуално към 16,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още