IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстоящото заседание на Фед пак препарира инвеститорите в САЩ

Standard & Poor's 500 обаче отново обнови рекордните си постижения и в рамките на сесията, и при затварянето на борсите

22:48 | 28.10.13 г.
Предстоящото заседание на Фед пак препарира инвеститорите в САЩ

Основните фондови индекси в САЩ едва помръдваха в слабата понеделнишка търговия, докато инвеститорите се колебаеха дали да се включат предвид смесените резултати от отчетите на големите компании и предстоящото заседание на американския Федерален резерв за определяне на монетарната политика, съобщи CNBC.

Dow Jones загуби минималните 0,01% до 15 568,93 пункта, след като през цялата сесия се движеше в диапазон от общо 65 пункта. С най-голяма „заслуга“ за негативния резултат бяха акциите на Merck, поевтинели с 2,6% до 45,35 долара за брой, след като компанията отчете печалба за третото тримесечие и даде годишна прогноза, надхвърлили очакванията на анализаторите, но приходите останаха малко под прогнозите заради изтичането на патенти на различни лекарства и неблагоприятното отражение на разликите във валутните курсове.

Печелившите в индекса бяха предвождани от Proctor & Gamble, чиято пазарна капитализация нарасна с 1,6% до 81,30 долара за акция.

Standard & Poor's 500 напредна с 0,13% до 1 762,11 пункта – ново най-високо постижение за всички времена при затварянето на борсите, а и рекордът от сесията бе подобрен – 1 764,69 пункта. Сред ключовите му подиндекса компаниите за производство на материали бяха начело на губещите, докато тези за производство на стоки за масова употреба и комуналните спечелиха нови позиции. Nasdaq Composite изтри 0,08% до 3 940,13 пункта.

„Не беше трудно да се доберем дотук“, заяви Марк Лушини, главен пазарен стратег в Janney Montgomery Scott, коментирайки новите рекордни нива, достигнати от  Standard & Poor's 500. „Определено продължаваме да вървим напред. Печалбите са по-добри от очакваните, надхвърлилите очакванията отиват към 63%, но и реалният им ръст и дори данните за приходите подхранват надеждите“, добави той.

Индустриалното производство в САЩ през септември нарасна с 0,6% на годишна основа, регистрирайки най-голямото си разширяване от 7 месеца, стана ясно от данни на американския Федерален резерв. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха темпото на ръст да се запази на нивото от 0,4%, отчетено през август.

Междувременно от американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти съобщиха, че незавършените продажби на жилища през септември са намалели с 5,6%. Индексът, който отразява продажбите, се е понижил до 101,6 пункта, като това е четвърти пореден месец на спад. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха леко повишение на показателя.

Акциите на JCPenney скочиха с 8,8% до 7,39 долара за брой, след като веригата магазини потвърди очакванията си за силни продажби в разработените магазини през третото тримесечие.

Пазарната капитализация на Netflix обаче намаля с 4,3% до 314 долара за акция, а след като компанията обяви, че е сключила споразумение за лицензирано съдържание със CBS, според която и 8-те сезона на драмата  Dexter ще станат достъпни за абонатите ѝ в САЩ, котировките едва успяха да се отлепят от дъната за сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още