IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Концентрацията на богатство

Тя се е увеличила не в най-горния 1%, а в най-горния 0,1%, показва изследване на икономистите Емануел Саес и Габриел Зукман

08:53 | 02.04.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Концентрацията на богатство

Поставен в условията на остатъчни ефекти от тежката криза от 2008 г., дебатът за неравенството придоби особено голяма сила в последните месеци.

Развитието на словесния конфликт провокира икономистите Емануел Саес (Унивеститет в Бъркли) и Габриел Зукман (Лондонското училище по икономика и политически науки) да изготвят специално изследване на подоходното разпределение в САЩ от 1913 г. насам. Резултатите изненадаха голяма част от анализаторите. 

Според анализа въпреки че неравенството в доходите се е увеличило от 1980 г. насам, данните все пак показват слабо повишение на концентрацията на богатство в най-заможния 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
MZ/X
преди 10 години
Определено има голям проблем със сроковете на валидност на авторски права, патенти и т.н. В забързания ни свят иноватори, като Бил Гейтс или Епъл прекалено дълго време могат да държат правата над продуктите си, което ги прави нереално богати, а в същото време ограничава конкуренцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още