IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virtu Financial отлага IPO-то си

Причината е в напрежението около високоскоростната търговия в САЩ, разкрива FT

13:35 | 02.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Virtu Financial отлага IPO-то си

Компанията за високочестотна борсова търговия Virtu Financial е отложила планираното си първично публично предлагане, след като банкерите й са я посъветвали да изчака, докато спадне напрежението около високоскоростната търговия в САЩ, съобщава Financial Times.

Според запознати компанията още чака да получи и одобрение на IPO-то си от щатските регулатори преди да започне срещи с потенциални инвеститори, което се очакваше да стане още тази седмица.

Според съветниците на Virtu разследванията на високочестотната търговия в САЩ от множество регулатори може да попречат на компанията да получи пазарната оценка, на която се надява, смята запознат. Според друг роудшоуто може да стартира по-късно през месеца.

Virtu се опитва да набере 250 млн. долара, което би й дало пазарна капитализация от 3 млрд., са заявили преди източници на FT.

В последните дни обаче се засилиха дебатите за ролята на високоскоростната търговия на фона на последната книга на Майкъл Люис, посветена на темата.

Люис твърди в нея, че фондовият пазар в САЩ е манипулиран от фирмите за високочестотна търговия, които "могат да идентифицират желанието ви за покупка на дадени акции и да ги купят, след което да ви ги продадат на по-висока цена".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още