IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория Нюланд: САЩ и ЕС имат еднакви възгледи за бъдещите санкции срещу Русия

Вашингтон обмисля санкции срещу Русия в областта на икономиката, банките и военната индустрия

17:19 | 17.06.14 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	Нюланд обвини Русия в &quot;подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Нюланд обвини Русия в "подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин". Снимка: Ройтерс

САЩ и ЕС активно си сътрудничат по отношение на налагането на нови санкции срещу Русия, заяви помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, цитирана от Ройтерс.

„В момента координираме обсъждането на следващия кръг икономически санкции и група лица, които могат да станат обект на санкции", заяви Нюланд. Тя посочи, че САЩ и ЕС „работят върху пакет санкции в енергийния сектор, както и в сферата на банките и отбраната". По думите ѝ САЩ и ЕС имат еднакви възгледи по отношение на това какви следва да са следващите стъпки на санкциите. 

Пред „Гласът на Русия“ Нюланд обяви, че президентът Барак Обама е дал индикации пред колегите си по време на срещата на Г7 в Брюксел по-рано този месец, че „САЩ няма да чакат с месеци“, за да се вземе ново решение, ако Русия продължава да дестабилизира ситуацията в Украйна.

Нюланд обвини Москва в „подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин" и предоставяне на танкове и ракетни установки. Освен това тя припомни за свалянето на украински военен самолет от сепаратистите над Гороловка и добави, че "няма съмнение, че ситуацията значително се е влошила през последната седмица".

САЩ възнамеряват да вземат конкретно решение най-късно до 2-4 седмици, заяви още Нюланд по време на свое изказване пред Marshall Foundation. 

Нюланд потвърди освен това, че Вашингтон не подкрепя продажбата на френски военни кораби клас "Мистрал" на Русия. „Още преди началото на кризата в Украйна дадохме ясно да се разбере, че имаме опасения дали е правилно да им се продават корабите "Мистрал", заяви тя. "Моментът е изключително неподходящ за това“, подчертавайки, че САЩ ще продължат да повтарят това.

Споразумението на Франция от 2011 г. среща протести от САЩ и други съюзници от НАТО. Засега Париж устоява на натиска да спре спорния договор, оценен на 1,2 млрд. долара.

Всичко за санкциите четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 1
Eon
преди 9 години
Мави, аз не ги разбирам политиките много - признавам си. Не ги следя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
преди избори няма шанс да му се земе главата на Серго...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Не ми казвай, че и ти си от двуизмерните, семпли хорица, които мислят, че Серго работи за руснаците? Той досега само е прецаквал руските проекти в България, отделно закопа, единствената партия, която по традиция защитава руските позиции в България!!! Това ла^йно според мен още по времето на специализацията му в Англия е минал в лагера на Горбачов и сега довършва делото! Той не може да каже "*** the Russia", защото не е по неговата част, Тои е спец по "Стрихнин в супата" - един ден ще разберете! Единствените големи играчи за Москва тук са Доган и Гоце - и двамата вече бивши.Изобщо, ако някой успее да бутне Станишев до изборите, на Боце ще му се е.е м..та - червените ще го отвеят поне с 5%!btw, имаше онзи ден една снимка на Нюланд и наш Тиквун некъде по време на последния му инструктаж там. Е просто никакво съмнение кой е мъжът от двамата!!! хахаха!http://***.focus-news.net/news/2014/06/14/1931718/boyko-borisov-se-sreshtna-s-pomoshtnik-darzhavniya-sekretar-na-sasht-viktoriya-nyuland
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 2
Бате Пешо
преди 9 години
Тая дърта *** що не си завре нещо отзад *** и крантата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 2
albobo76
преди 9 години
Европа е марионетка на САЩ. САЩ обаче не се интересуват от интересите на марионетките си, а само от своите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 1
Eon
преди 9 години
Мави Гьоз, представяш ли си Бойко да каже "*** the US" или Серго да каже "*** the Russia"... :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 19 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Вики Нюланд на мен лично ми е симпатична и май е единственият истински мъж в американската администрация! Хем каза "*** the EU", хем го направи! Не е моят човек, но я уважавам за това, че бачка по мъжки за държавата си!За съжаление ЕС не може да се похвали с такъв лидер или чиновник! Нито някой смее да каже "*** the US", нито има топки и *** да го направи! хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 3
Kosto
преди 9 години
Надявай се...! Европа се съгласява засега, за да продължи да си продава продуктите в САЩ. Възгледите им са долу горе на 180 градуса, демек на всички им е писнало от САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 6
dakl
преди 9 години
Няма никакво съмнение , че САЩ са тези които предизвикат и търсят и работят за ескалацията на конфликта в Украйна. За тях ,както казваше Георги Димитров , сега войната им е нужна като въздуха за всяко живо същество!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 9
Achtung
преди 9 години
Тaзи п**** зaспaлa във всякa увaжaвaщa себе си демокрaция, вече щеше дa е дaлеч от някaквa рaботa свързaнa с дипломaция. Вместо дa се скрие в дън земя и крaкът и дa не стъпвa повече в Европa, тя тръгнaлa aкъл дa дaвa.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още