IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отчете ръстове при нисък обем на търговия

Помиренческият тон на руския президент Путин компенсира лошите икономически данни от Европа

23:17 | 14.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street отчете ръстове при нисък обем на търговия

Американските акции завършиха с повишения сесията в четвъртък при нисък обем на търговия, въпреки лошите икономически данни от Европа, на фона на помиренческия тон в речта на руския президент Путин в Крим, предава CNBC. 

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се покачи с 0,4% до 16 713 пункта. Индексът на големите фирми S&P 500 се повиши с също с 0,4% до 1 955 пункта, с колкото нарасна и технологично ориентираният Nasdaq - до 4 453 пункта.

„Ще направим всичко, което зависи от нас, за да сложим край на конфликта в Украйна, колкото се може по-скоро. Трябва да се мобилизираме, но не за война или конфронтация, а за тежка работа в името на Русия“, каза Путин в Крим.

"Русия не трябва да се дистанцира от външния свят въпреки влошаването в отношенията между Изтока и Запада по повод кризата в Украйна", заяви той.

"Изглежда реагираме повече на новините от Европа и Русия, отколкото на нещата, които се случват тук", коментира Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. "Нашата икономика се подобрява, но все още изпраща смесени сигнали", допълва той.

Бюрото за трудова статистика на САЩ отчете повишение от 311 000 на молбите за помощи при безработица при прогнози за ръст от 295 000 молби. В предходната седмица бяха отчетени 289 000 молби. 

Същевременно растежът на БВП на еврозоната остана под очакванията при 0%. Първото свиване на тримесечна база (-0,2%) от повече от година пък отчете икономиката на Германия.Френската икономика стагнира за второ поредно тримесечие.

Междувременно инфлацията в еврозоната през юли бе потвърдена на 5-годишното дъно от 0,4% на годишна база, спрямо 0,5% през юни.

Акциите на Wal-Mart  се повишиха с 0,5%. Търговската верига отчете печалба, която бе в съответствие с очакванията на анализаторите.  Печалбата на базираната в Бентънвил, Арканзас, корпорация нараства с 0,6% до 1,21 долара на акция.

Книжата на Cisco Systems спаднаха с 2,6%, след като компанията съобщи, че ще съкрати 6 000 работни места, или 8% от работната си сила.

За първи път в историята акциите от клас А на Berkshire Hathaway – конгломератът на легендарния инвеститор Уорън Бъфет – преминаха границата от 200 хил. долара за брой. Бариерата бе премината около 45 мин. след началото на днешната търговия. Книжата затвориха с ръст от 1,6% до 202 850 долара за акция.

Доларът продължи да поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се покачи с 0,03 процентни пункта до 2,42%.

Фючърсите върху американския петрол спаднаха с 1,89 долара до 95,70 долара за барел, а тези върху златото нараснаха с 0,8% до 1 316 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още