IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Защо Джанет Йелън не иска да вдига лихвите?

Работните заплати като дял от БВП са на исторически ниско дъно повече от няколко десетилетия

16:56 | 11.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Защо Джанет Йелън не иска да вдига лихвите?

Кога Федералният резерв на САЩ (Фед) ще започне да повишава лихвите? Въпросът все повече вълнува анализаторите и пазарите. Рано или късно това трябва да се случи. Но при какви условия ще стане това? С колко ще скочат лихвите? Как ще реагират пазарните участници?

Председателят на Фед Джанет Йелън дълго време твърди, че централната банка продължава да следи здравословното състояние на пазара на труда. В речта си по време на годишната среща на световните централни банкери в Джаксън Хоул тя каза, че, имайки предвид текущото състояние на трудовия пазар, „няма точна рецепта за подходящия курс на политиката“.

„Почти сигурен съм, че Джанет Йелън не иска да увеличава лихвените проценти“, смята Джеф Гъндлах от DoubleLine Funds, цитиран от Business Insider. Според него Фед няма да бърза да вдига лихвите – или поне не толкова бързо – в сравнение с очакванията на мнозина.

Според анализатора тази графика обяснява защо Йелън не желае да повишава лихвите.

Дял на работните заплати от БВП (тримесечни данни от 1 януари 1947 г. до 30 юни 2014 г.)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още