IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров и Кери отново са обсъдили ситуацията в Украйна

Преди срещата руският външен министър обвини САЩ в двоен стандарт в борбата срещу тероризма

10:21 | 25.09.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Руският външен министър Сергей Лавров (в гръб) се ръкува с американския външен министър Джон Кери под погледа на президента на Франция Франсоа Оланд (вляво).<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският външен министър Сергей Лавров (в гръб) се ръкува с американския външен министър Джон Кери под погледа на президента на Франция Франсоа Оланд (вляво). Снимка: Ройтерс

Външните министри на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров са обсъдили ситуацията в Украйна по време на срещата им на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) в Ню Йорк, съобщава ИТАР-ТАСС.

Двамата са подчертали необходимостта от прилагане на всички точки от споразумението от Минск за уреждане на ситуацията в Украйна, допълва информационната агенция, като се позовава на изявление на говорител на Държавния департамент на САЩ.

Кери и Лавров са дискутирали и борбата с групировката „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия.

Преди срещата им Лавров даде интервю за руския Канал 5, в което обвини САЩ, че прилагат двоен стандарт в борбата си с тероризма. Той подчерта, че Вашингтон не се е вслушал в Москва, която призовава борбата с терористите да е всеобхватна и навсякъде, а не те да се класифицират на добри и лоши терористи.

„Според тяхната логика лоши са само терористите, които убиват американски граждани“, посочи Лавров. Той се запита и дали американците не са се провалили в набелязването на терористични заплахи в миналото.

Руският външен министър подчерта още, че Москва подкрепя всички усилия за подкрепа на иракското правителство в борбата му с тероризма. Той обаче посочи, че ако войната се поведе и на територията на Сирия, трябва да се иска разрешение от нейното правителство за въздушните удари там.

Припомняме, че президентът на САЩ Барак Обама заложи в плана си за въздушни удари срещу ислямистите и операции в Сирия, но подчерта, че няма да иска разрешение от правителството на Башар ал-Асад. Същевременно Лавров посочва, че Дамаск е демонстрирал готовността си да сътрудничи на международната коалиция за борба с терористичната организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 9 години
Хресвам Лвров
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
"Той (Лавров) обаче посочи, че ако войната се поведе и на територията на Сирия, трябва да се иска разрешение от нейното правителство за въздушните удари там.""...Барак Обама заложи в плана си за въздушни удари срещу ислямистите и операции в Сирия, но подчерта, че няма да иска разрешение от правителството на Башар ал-Асад."За да иска Обанго разрешение от правителството на Сирия за ударите, това значи, че признава суверенитета на Сирия върху тази територия. Тази територия обаче според янките вече е на ИДИЛ, а тя ВЕЧЕ е терористична организация и поради това ще й бъде отнета от УСА, но няма да бъде върната на Сирия. Там ще се настани някакъв протекторат като в Косово. Ще има огромна американска военна база и през тази територия ще могат да минават всякакви нефтено-газови проекти под контрола на САЩ.А Башар да си управлява колкото си иска в останалата част на Сирия и да се ръчка с Израел за Голанските възвишения. Важното е да има американски сухопътен коридор от Персийския залив до Средиземно море.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още