IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paзходите за обезщетения натежаха върху печалбата на AIG

Застрахователната компания обяви, че ще осъществи обратно изкупуване на собствени акции за 2,5 млрд. долара

15:45 | 13.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Paзходите за обезщетения натежаха върху печалбата на AIG

Тримесечната печалба на AIG остана под очакванията на Wall Street, след като разходите за обезщетения на служителите натежаха върху приходите.

Застрахователят оповести коригирана тримесечна нетна печалба на акция от 97 цента, което е спад от 1,13 долара за същия период на предходната година, предава CNBC.

"Нашите резултати за четвъртото тримесечие показват напредък по отношение на контрола на разходите, текущите инвестиции в предприятията и нашият ангажимент за балансирано управление", каза изпълнителният директор Питър Ханкок.

AIG също така обяви, че ще изкупи обратно собствени акции на стойност 2,5 млрд. долара.

Анализаторите очакваха AIG да отчете печалба от 1,05 долара на акция и приходи в размер на 8,64 млрд. долара.

Компанията отчете оперативна печалба от 1,37 млрд. долара от 1,67 млрд. долара година по-рано.

Печалбата след облагане с данъци от дейността в търговския сегмент се увеличи до 1,22 млрд. долара от 973 млн. долара преди година. Същият показател в потребителския сегмент обаче спадна до печалба в размер на 923 млн. долара от 1,16 млрд. долара година по-рано.

През миналия месец застрахователят обяви, че ще закупи Laya Healthcare – вторият най-голям доставчик на здравно осигуряване в Ирландия. Компанията също така обяви през миналия месец, че е приключила сделката по придобиването на британския застраховател Ageas Protect.

Акциите на AIG поскъпнаха с повече от 6% през изминалата година в сравнение със скока с около 14% за S&P 500. По време на търговията на Wall Street в четвъртък една ценна книга на дружеството се разменяше за 52,45 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още