IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart заделя 1 млрд. долара за повишаване на заплати

Oт април наетите на пълен и непълен работен ден в компанията ще печелят най-малко 9 долара на час

18:47 | 19.02.15 г. 1
Wal-Mart заделя 1 млрд. долара за повишаване на заплати

Американската верига Wal-Mart Stores Inc, която отдавна е критикувана за ниските заплати и социални придобивки, обяви, че ще похарчи над 1 млрд. долара, за да увеличи възнагражденията на половин милион служители в САЩ тази година, предаде Ройтерс.

Увеличението, обявено от най-големия работодател в частния сектор в САЩ, ще обхване около 40 на сто от американския персонал на веригата. Това обаче е под исканията на някои
трудови организации, пише БТА.

Wal-Mart посочи, че от април наетите на пълен и непълен работен ден ще печелят най-малко 9 долара на час или с 1,75 долара над минималната заплата на федерално равнище в момента.

До 1 февруари 2016 година сегашните служители ще изкарват най-малко 10 долара на час.

По-рано този месец компанията заяви, че планира да построи 29 нови суперцентъра, включващи супермаркети и магазини за техника и други стоки, и да разшири дистрибуторската си мрежа в Канада. Изявлението дойде един месец след като конкурентът Target Corp обяви плановете си да напусне страната заради лошите финансови резултати.

Търговецът на едро Wal-Mart ще инвестира около 340 млн. канадски долара за мрежата от суперцентpoве и дистрибуция, както и свързани инициативи за онлайн търговия. Очаква се проектът да генерира близо 5 000 работни места в строителството, магазините и дистрибуторските центрове. Също така те ще добавят около 100 000 кв. метра търговска площ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
И с девет долара на час, можеш да си купиш кола на старо, около десет годишна поне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още