IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската камара на представителите прие резолюция за бюджета за 2016 г.

Предложеният от републиканците бюджет от около 3,800 трлн. долара предвижда пълно премахване на американския дефицит до 2024 г.

09:24 | 26.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американската камара на представителите прие резолюция за бюджета за 2016 г.

Камарата на представителите на САЩ прие резолюция за бюджета за 2016 г., която предвижда силно съкращение на социалните и здравните програми, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Предложеният от републиканците бюджет за 2016 г. от около 3,800 трлн. долара предвижда пълно премахване на американския дефицит до 2024 г., който през 2014 г. достигаше 2,8 на сто от БВП.

Необвързващата бюджетна резолюция е документ, очертаващ  насоките за създаване на закони за финансите, които определят точните средства, отпускани на всяка федерална агенция.

Те трябва да бъдат приети до началото на бюджетната година, която  започва на 1 октомври. Всяка година това води до сблъсък между републиканците и демократите, които са малцинство и в двете камари на Конгреса. Демократите обаче разполагат с блокиращо  малцинство в Сената.

Камарата на представителите прие бюджета с 228 срещу 199  гласа. Всички демократи гласуваха против. Сенатът се надява да  приеме своята версия на бюджета до края на седмицата. След това двете версии ще трябва да бъдат уеднаквени.

Създаденият от републиканците бюджет предвижда премахване на здравната реформа на Барак Обама, известна като "Обамакеър", както и съкращаване на обхвата на програмите за здравно осигуряване на най-бедните и на лицата над 65 години. Бюджетът на военните операции в чужбина е увеличен спрямо поисканото от президента Обама, като се предвиждат 96 милиарда долара вместо поисканите 58 милиарда.

Демократите предложиха бюджет, който ще запази дефицита през следващите 10 години, като увеличи инвестициите в инфраструктура и премахне данъчните облекчения за предприятията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още