IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отвори без ясна посока*

Пазарът реагира на технически фактори, като остава силен, коментира анализатор

18:08 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street отвори без ясна посока*

Американските индекси започват седмицата без ясна посока на фона на данни за жилищния пазар и подновеното безпокойство относно платежоспособността на Гърция, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се понижава с 0,05% до 18 263 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 отстъпва едва с 0,1% до 2 123 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq е надолу също с 0,01% до 5 047 пункта.

Икономическите новини от деня показаха, че доверието на строителите се е понижило с 2 пункта през май, не оправдавайки прогнозите за леко повишение.

„Пазарът реагира на технически фактори, като остава силен. Очаквам да се стигне до сделка с Гърция, като инвеститорите ще следят развитието на ситуацията“, коментира Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital

Акциите на Apple прибавят 0,02%. Апелативният съд в САЩ отмени част от спечелените от компанията 930 млн. долара през 2012 г. по дело за нарушена търговска марка от Samsung. Съдът обяви, че начинът, по който iPhone е бил пакетиран и представян не е защитен.

Книжата на GoPro се повишават с 2,2%, след като оценката им бе вдигната от Oppenheimer, която продължава да им присъжда дългосрочна негативна перспектива, но не вижда проблеми в краткосрочен план.

Според информация на New York Post разговорите за възможна покупка на Altera от Intel са били подновени. По-рано през годината разговорите за сделка не дадоха резултат. Акциите на Altera скачат с 5,7%, а книжата на Intel прибавят 0,3%.

Еврото поевтинява с 0,7% до 1,1362 долара, а доходността по 10-годишните американски ДЦК е без промяна на ниво от 2,22%.

Фючърсите върху американския петрол се понижават с 0,1% до 59,65 долара за барел, а тези върху златото прибавят 0,1% до 1 227 долара за трой унция.

* Актуално към 17:45 българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още