IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси се понижават в началото на сесията*

Притесненията около ситуацията в Гърция и слабият долар повлияха на инвеститорите

18:18 | 02.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американските индекси се понижават в началото на сесията*

Американските индекси отчитат спад в началото на сесията във вторник, следвайки тенденцията в Европа, тъй като покачването на доходността на облигациите и слабият долар повлияха на очакванията на инвеститорите, предава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average се търгува с 97 пункта надолу, или 0,54%, при 17 946 пункта, докато Intel показа най-слаби резултати, а Caterpillar води по печалба.

S&P 500 губи 11 пункта от стойността си, или 0,51%, при 2 100 пункта. Nasdaq също спада, като намалението е с 0,64%, или 32 пункта, и достига 5 050 пункта.

Данните не предполагат значителен скок през второто тримесечие и силният долар забавя нормализирането на цените, коментира Лейл Брейнард, член на Федералната комисия за отворен пазар (FOMC). 

"Това не е пазар, ориентиран към собствения капитал“, заяви Джеймс Майер, главен инвестиционен директор на Tower Bridge Advisors. “Това е пазар, който реагира на облигации и валути“.

Фабричните поръчки през април отчетоха спад от 0,4%, докато през март се увеличиха до 2,2% спрямо ръст от 2,1% месец по-рано.

Поръчките на дълготрайни стоки през април отчитат спад с 1%, въпреки че първоначално очакваният спад беше 0,5%, предава Ройтерс.

Отвъд фабричните поръчки и данните за продажбите на нови автомобили  през май вторник е беден ден откъм икономически данни в навечерието на очакваните икономически данни през следващите няколко дни, които ще завършат в петък с ключовия доклад за месечните работни места.

Анализаторите смятат, че при липсата на вътрешни събития американските пазари ще реагират повече на новините от Европа.

Доходността по 10-годишните американски облигации достигна около 2,25%, след като се задържа под 2,20% през последната седмица.

Американският долар падна с повече от 1 на сто спрямо основните световни валути. По-рано той достигна 13-годишен връх спрямо йената.

„Мисля, че слабият долар и увеличаващите се опасения за Гърция натежават над пазарите“, коментира Джей Джей Кинахън, главен стратег в TD Ameritrade.

Акциите на авиокомпаните спаднаха с над 2 процента на фона на краткото спиране на полетите на United Airlines от Федералната авиационна администрация.

Стойността на фючърсите за доставка на суров петрол се повиши с 43% през юли, достигайки 60,63 долара за барел на New York Mercantile Exchange. Фючърсите на златото за доставките през август се повишиха с 3,80 долара до 1192,5 долара за унция по време на сутрешната търговия.

Компанията Dollar General отчете 8,8% ръст на продажбите за тримесечието, благодарение на по-високото търсене на тютюн и здравни продукти, както и на бързо развалящи се хранителни продукти. Aкциите поскъпват с 3,25 на сто до 75,18 долара за брой. 

Apple ще обяви нова музикална услуга по време на Worldwide Developers Conference тази седмица според Wall Street Journal. Re/code посочва, че компанията ще обяви очакваната абонаментна телевизионна услуга по време на събитието. Акциите обаче се обезценяват с 0,36 на сто до 130,03 долара за брой. 

*Актуално към 18,00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още