IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на American Express за тримесечието - едно голямо разочарование

Според компанията те са повлияни от силния долар и по-големите разходи за маркетинг

12:38 | 22.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: American Express Facebook page</em></p>

Снимка: American Express Facebook page

American Express отчете приходи и печалба за третото тримесечие, които не оправдаха очакванията на анализаторите. Компанията обясни, че причините за това се крият в силния долар и нарастването на разходите за маркетинг, пише CNBC.

Американската финансова и кредитна компания обяви, че печалбата ѝ е достигнала 1,24 долара на акция при продажби от 8,19 млрд. долара. Анализатотите очакваха печалба от 1,31 долара на акция и приходи от 8,32 млрд. долара според консенсусната оценка на Thomson Reuters.

Цената на акциите на American Express спадна с 3% в следборсовата търговия.

American Express обясни, че представянето ѝ е свързано с валутните колебания, както и с разходите, които е направила за привличането на нови потребители, тъй като партньорството с търговеца на Costco приключва през следващата година.

По думите на главния изпълнителен директор на компанията Кенет Шено въпреки предизвикателствата на средата и на глобалната икономика American Express продължава да върви напред с инициативи за изграждане на бизнеса си, мислейки за години напред.

Консолидираните разходи нараснаха с 3% спрямо миналата година до 5,7 млрд. долара, най-вече заради по-големите инвестиции в маркетинг и технологии.

Според American Express годишната ѝ печалба ще достигне 5,20 – 5,35 долара на акция, след като преди време обяви, че тя ще запази нивото си или ще спадне леко спрямо предходната година. Компанията отново потвърди предишната прогноза, че ще има положителен растеж на печалбата през 2016 г.

Акциите на American Express поевтиняха с около 17% през тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още