IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Target повиши годишната си прогноза сред ръст на печалбата

Компанията отбелязва четвърто поредно тримесечие с нарастващи посещения в магазините

16:55 | 18.11.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Четвъртата най-голяма верига търговски магазини в САЩ - Target Corp., обяви по-голям от очакванията ръст на печалбата за тримесечието и повиши долната граница на прогнозата си за фискалната година, след като приходите бяха подкрепени от силното търсене на специални продукти, а това е част от плана за преструктуриране на компанията, съобщава Ройтерс.

Под управлението на главния изпълнителен директор Браян Корнел Target се фокусира върху промотирането на по-малък пакет от стоки, които включват дрехи и продукти за деца, бебета, здраве и уелнес.

„С третото тримесечие отбелязваме четвърто поредно тримесечие с нарастващ трафик. Ръстът на продажбите на Target продължава да се води от по-специалните ни категории“, заяви Корнел.

Сравнимите продажби на тези категории са нараснали над 2,5% пъти по-бързо от средния темп на компанията през третото тримесечие, приключило на 1 ноември, заяви Target.

Четвъртата най-голяма верига търговски магазини в САЩ повиши долната граница на прогнозата си за печалбата за фискалната година до 4,65 долара за акция от 4,60 долара. Горната граница се запазва на ниво от 4,75 долара.

Акциите на базираната в Минеаполис компания поевтиняха с 1,3% до 71,97 долара в търговията преди отварянето на пазара в сряда. От началото на годината досега акциите отчитат спад от почти 4%.

Без единичните ефекти печалбата е нараснала до 86 цента на акция за третото тримесечие от 79 цента през миналата година. Средната оценка на анализаторите беше за печалба от 85,9 цента, сочат данни на Thomson Reuters.

Нетните продажби са се увеличили с 2,1% до 17,61 млрд. долара спрямо оценката на анализаторите от 17,57 млрд. долара.

Target заяви, че продажбите от магазините, отворени преди поне от година, са нараснали с 1,9%, надминавайки оценката на пазара от 1,7%, сочат данни на Consensus Metrix.

Дигиталните продажби, включително в интернет и чрез мобилното приложение, са скочили с 20%, добавяйки 0,4 процентни пункта към сравнимия ръст на продажбите.

Компанията намали загубата си след данъци от прекратената си дейност в Канада до 73 млн. долара от 174 млн. долара преди година.

Target заяви, че е закупила обратно акции за 942 млн. долара през третото тримесечие, продължавайки програмата си за обратно изкупуване, която възстанови през първото тримесечие след две години пауза.

През март Target обяви план за преструктуриране, съкращавайки няколко хиляди работни места и преобразувайки дейността си в сферата на хранителните стоки. Той включва и технологични инвестиции за 1 млрд. долара в области, измежду които веригата на доставки. Компанията се фокусира и върху подобряването на нивото на зареждане в магазините.

Наскоро Target заяви за Ройтерс, че обмисля партньорства с други компании, за да подобри доставките си от свежи продукти и елиминира хроничния им недостиг по своите рафтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още