IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Администрацията на Тръмп няма да разследва Хилари Клинтън заради частния сървър

Това означава, че Доналд Тръмп се отмята от едно от предизборните си обещания и лозунги

18:07 | 22.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Администрацията на Доналд Тръмп няма да подновява разследването по случая с частния имейл сървър на Хилари Клинтън, заяви близката сътрудничка на Тръмп Келиан Конуей, цитирана от Франс прес.

В един от предизборните телевизионни диспути Тръмп заяви пред Клинтън, че ако бъде избран за президент, ще поиска от своя министър на правосъдието да назначи специален прокурор да разследва аферата с частния сървър.

"Смятам, че когато новоизбраният президент още преди да е положил клетва ви казва, че не желае да продължава да разследва тези обвинения, това изпраща много силно послание и като форма, и като съдържание", каза Конуей по MSNBC.

Това означава, че Доналд Тръмп се отмята от едно от предизборните си обещания и лозунги, които най-много въодушевяваха привържениците му на предизборни митинги - "хвърлете я зад решетките" (lock her up), отбелязва АФП.

Използването на частен сървър от Хилари Клинтън през четирите години, в които тя беше държавен секретар на САЩ, й коства тежки порицания от федералната полиция, без обаче да се стигне до съдебно преследване, и най-вече навреди на цялата й кампания за Белия дом.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още