IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Руската намеса в изборите е абсолютна измишльотина

WSJ: Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва случая, е сформирал жури от съдебни заседатели

12:26 | 04.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тръмп пред своите привърженици в Западна Вирджиния. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тръмп пред своите привърженици в Западна Вирджиния. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп определи предполагаемата намеса на Русия в американската предизборна кампания като „абсолютна измишльотина“.

„Руската история е абсолютна измишльотина, това е просто оправдание за най-голямата загуба в историята на американската политика", каза Тръмп пред свои привърженици в Западна Вирджиния. „Това просто ги кара да се чувстват по-добре, когато нямат за какво друго да говорят“, коментира той.

„Повечето хора знаят, че в нашата (предизборна) кампания не е имало никакви руснаци, никога не е имало, както и че прокурорът (специалният прокурор Робърт Мълър - б.ред.) трябва да разследва имейлите на Хилари Клинтън. Не сме спечелили заради Русия, а заради вас", каза Тръмп, обръщайки се към аудиторията си. 

Според него демократите непрекъснато говорят за „напълно измислената руска история, защото нямат никакво послание, никаква програма и никаква визия“.

„Измислената история" за намеса на Русия е „унизителна за всички нас, унизителна за нашата страна и унизителна за нашата конституция", каза още президентът.

По думите му конгресмените от Демократическата партия ще трябва да вземат решение. "Могат да продължат с обсебеността си от измислицата за Русия или могат да служат на интересите на американския народ", подчерта президентът.

Преди това Wall Street Journal писа, че специалният прокурор Робърт  Мълър е сформирал жури от съдебни заседатели (т. нар. Grand Jury). Именно Мълър разследва предполагаемите руски хакерски атаки в полза на Тръмп по време на кампанията за възможно участие в руските интервенции на служители от щаба на настоящия президент. Grand Jury представлява тайно заседаващ съд от положили клетва заседатели, който може да изисква доказателствен материал, да разпитва свидетели под клетва и да отправя обвинения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още