IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролни рафинерии в Тексас възстановяват дейността си след урагана Харви

Цените на бензина остават високи заради опасенията от дефицит

13:21 | 03.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Няколко важни петролни рафинерии в Тексас започват постепенно да възстановяват нормалната си дейност, след като ураганът Харви затрудни функционирането им. Цените на бензина обаче остават високи заради опасенията от дефицит на горива, предаде Ройтерс. 

Ураганът намали с една четвърт капацитета на петролните рафинерии в САЩ и повиши средните цени на бензина с над 17,5 цента до нива, невиждани през порследните две години. В събота един галон (3,79 литра) бензин струваше 2,59 долара, съобщава БТА.

Вчера корпорацията ExxonMobil Corp рестартира втората по големина в страната рафинерия в Бейтаун, Тексас, с производство 560 500 барела дневно. От Phillips 66 обявиха, че работят по подновяване на операциите в рафинерията "Суийни" с 246 хил. барела на ден и по задействането на своя терминал за петрол и горива в Бомонт, Тексас.

Преди това в петък корпорацията Valero Energy Corp съобщи, че повишава производството на рафинериите си "Корпус Кристи" в Тексас. 

През почивните дни са заработили и някои от петролопроводите, с което бяха разсеяни опасенията, че до рафинериите няма да достига суровина за преработка, допълва Ройтерс.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още