IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още една ключова фигура напуска Белия дом

Това е адвокатът на президентството Дон Макган, който ще прекрати службата си при Доналд Тръмп наесен

20:47 | 29.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Адвокатът на Белия дом Дон Макган напуска президентството <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Адвокатът на Белия дом Дон Макган напуска президентството Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи днес предстоящото напускане на поредна ключова фигура сред кръга си от приближени, а именно адвоката на Белия дом Дон Макган, предаде БТА.

Това става в момент, когато разследването на специалния прокурор Робърт Мълър заплашва все повече Тръмп и негови приближени, посочва агенция Ройтерс.

„Адвокатът на Белия дом Дон Макган ще се оттегли от поста си наесен, малко след утвърждаването (надявам се) на съдия Брет Кавано (за член на) Върховния съд", написа в Twitter президентът на САЩ.

„Работих с Дон дълго време и наистина ценя работата му", отбеляза още Тръмп, без да посочи причини за напускането на Макган, нито кой ще стане негов приемник.

Оттеглянето на Макган бе разгласено две седмици след разкритията на в. New York Times, че адвокатът е „сътрудничил широко“ на разследването, извършвано от екипа на Мълър във връзка с подозренията за таен сговор между предизборния екип на Тръмп и Русия.

Президентът на САЩ, който не спира да твърди, че е обект на „лов на вещици“, не скри раздразнението си след публикуването на статията. „Разреших (на Макган), както и на всички други, да свидетелства. Не бях длъжен да го правя“, заяви Тръмп и увери отново, че няма какво да крие.

Президентът на САЩ претърпя двоен удар по отношение на близкия си кръг от съюзници този месец. Бившият началник на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт беше признат за виновен в банкова и данъчна измама, а бившият му личен адвокат Майкъл Коен се призна за виновен в данъчна и банкова измама и в нарушаване на законите за финансирането на предизборните кампании, припомня БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 5 години
Гугъл е виновен !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още