IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силни отчети на компании за търговия на дребно дават тласък на щатските индекси*

Цената на акциите на Amazon и Best Buy се повишава в началото на борсовата сесия отвъд океана

17:53 | 26.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите, търгувани на Нюйоркската фондова борса, стартират сесията във вторник на зелена територия, подкрепени от последните силни отчети, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 32 пункта, или 0,11%, до ниво от 28 098,52 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 2 пункта, или 0,10%, до ниво от 3136,77 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,14%, или 12 пункта, до ниво от 8645,13 пункта.

Компанията Best Buy отчете тримесечна печалба, която надхвърли очакванията на анализаторите и повиши цената на акциите й с повече от 6%. Компанията за търговия с електроника повиши и прогнозата за приходите си за фискалната 2020 година. Книжата на Dick’s Sporting Goods също поскъпват с 15%, след като компанията публикува по-добри от очакваните приходи за последното тримесечие.

SPDR S&P Retail ETF постига ръст от 0,65%, а цената на акциите на Amazon се повишава с 0,9%.

По време на борсовата сесия в понеделник основните индекси отново достигнаха рекордни нива. Dow се повиши с повече от 150 пункта, докато S&P 500 и Nasdaq отчетоха увеличение от съответно с 0,8% и 1,3%.

В макроикономически план китайското министерство на търговията съобщи в понеделник, че представители на Пекин и Вашингтон са провели важен телефонен разговор. „И двете страни обсъдиха решаването на основни въпроси от общ интерес, постигнаха консенсус по начините за решаване на свързани проблеми (и) се договориха да поддържат контакт по оставащите въпроси за споразумение от първа фаза“, се казва в изявлението.

Управителя на подразделението на Фед в Далас Робърт Каплан заяви, че очаква икономическият растеж на САЩ да бъде „слаб“ през четвъртото тримесечие, позовавайки се на тревоги около търговската война.

Все още не е ясно дали двете страни ще постигнат компромис преди 15 декември, когато се очаква да бъдат въведени нови американски мита върху китайски стоки.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад до съответно 1,733% и 2,173%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 98,31 пункта.

Еврото се разменя на ниво от 1,1015 долара.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 35 цента до 64 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отбелязват ръст от 28 цента до ниво от 58,29 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,03% до ниво от 1456,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:24 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още