IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart ще наеме още 50 хил. души

Компанията вече е назначила 150 хил. нови служители заради засиленото търсене на стоки от първа необходимост

09:38 | 18.04.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Walmart Inc обяви, че ще наеме още 50 хил. души в своите магазини и дистрибуционни центрове, за да посрещне нарастващото търсене на хранителни стоки и стоки от първа необходимост на фона на мерките срещу пандемията от коронавируса Covid-19, предава Ройтерс.

Търговската верига посочва, че е постигнала предишната си цел да наеме 150 000 работници шест седмици преди изтичането на поставения срок. Компанията е назначавала средно по 5 хил. човека на ден на фона на драматичния ръст на безработните заради мерките за социална изолация.

Индексът S&P 500 е паднал с 15% от рекордно високите стойности, достигнати през февруари, заради кризата с коронавируса. За същия период акциите на Walmart поскъпват с 10%, подчертава информационната агенция.

Търговската верига е работила с повече от 70 компании, които са съкратили работници заради кризата. Голяма част от хората са от ресторантьорството и хотелиерството. Общо 85% от тях са назначени на временна работа или на непълно работно време.

Ръстът на търсенето на храни и други стоки от първа необходимост подтикна и други търговци – Kroger, Target, Amazon.com, също да наемат хиляди служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
РБК
преди 4 години
Те първо ги уволняваха ,а сега ще ги назначават,за да използват държавните помощи .....В последните 4 седмици в САЩ безработни се бяха регистирали към бюрата на труда към 20 025 000 човека,а за последнада седимица-над 5 000 000 човека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още