IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup надмина прогнозите за пето поредно тримесечие при търговията с акции

Базираната в Ню Йорк банка отчете нетна печалба от 4,6 млрд. долара

18:46 | 14.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Звеното на американската банка Citigroup Inc. за търговия с акции надмина прогнозите на анализаторите за пето поредно тримесечие, което показва, че инвестициите в разширяването на бизнеса придобиват устойчивост, съобщава Bloomberg.

40-процентният скок при приходите от търговия с акции – бизнес, отдавна доминиран от по-големите конкуренти на Citigroup– осигурява на подразделението ѝ над 1 млрд. долара за трето поредно тримесечие. 

„Възстановяването от пандемията продължава да стимулира корпоративното и потребителското доверие и създава много активна ангажираност от страна на клиентите, както можете да видите от нашите силни резултати при инвестиционното банкиране и търговията с акции“, посочва главният изпълнителен директор на банката Джейн Фрейзър.

Този план помогна на Citigroup да генерира по-големи приходи, отколкото анализаторите очакваха за третото тримесечие, дори когато звеното за кредитни карти на банката, най-голямото в света, изпитва затруднения да стимулира кредитирането.

Финансовите резултати на Citigroup показват до каква степен са се възползвали банките от търговията на Уолстрийт през септември, при която волатилността значително.

Citigroup завърши тримесечието, като общите приходи от търговия намаляха само с около 5%.

ситигруп ситигруп

Citigroup реорганизира звеното за търговия с акции под ръководството на Фатер Белбахир през декември като част от целта на банката да стана един от четирите най-големи играчи на борсата до три години. Приходите в размер на 1,23 млрд. долара надминаха пазарната прогноза за 909 млн. долара, сочи анкета на Bloomberg.

Приходите от търговия с фиксиран доход, валути и стоки не спада толкова драматично, колкото прогнозираха анализаторите, намалявайки с 16% до 3,18 млрд. долара.

Приходите от бизнеса с инвестиционно банкиране на Citigroup скачат с 39%, като също надминават прогнозите на анализаторите.

Представянето на Уолстрийт и освобождаване на резерви от 1,16 млрд. долара, предварително заделени за потенциални загуби по заеми, помогнаха на базираната в Ню Йорк компания да отчете нетна печалба от 4,6 млрд. долара, засенчвайки пазарната прогноза за печалба от 3,9 млрд. долара.

Разходите при глобалното звено за потребителско банкиране на Citigroup, което включва разходите за бизнеса с карти, скачат със 7%, което компанията частично приписва на „инвестициите, ръководени от бизнеса, и разходите, свързани с обема“.

Под управлението на Фрейзър Citigroup изразходва повече средства за ревизия на много от основните си вътрешни системи за управление на риска и контрол.

Общите разходи скачат с 5% до 11,48 млрд. долара, като са малко по-ниски от очакваните от анализаторите 11,42 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още