IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чавес национализира две компании за строителни материали

Президентът на Венецуела е обявил и конфискуването на земя в столицата Каракас за строителство на обществени сгради

13:26 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чавес национализира две компании за строителни материали

Президентът на Венецуела Уго Чавес е наредил в неделя да бъдат иззети активи на две местни компании, които произвеждат строителни материали, предаде АР.

По време на редовната си седмична радио и телевизионна програма Чавес е подписал заповеди за „принудително придобиване“ на Sanitarios Maracay и Aluminio de Venezuela (Alven).

По думите му двете компании са били парализирани и сега правителството ще ги използва за увеличаване на производството на различни материали.

Чавес е обявил и конфискуването на земя в столицата Каракас за строителство на обществени сгради. Той е обещал да ускори строителството на жилища за хилядите хора, останали без подслон заради скорошните наводнения и свлачища в страната.

По негово нареждане са конфискувани и дузина големи ферми в западните региони на страната. В знак на протест някои фермери блокираха пътища в тези области, в отговор на което Чавес заплаши да изпрати армия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още