IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Сега трябва да се държат реални активи, а не акции или облигации

Инвеститорът смята, че най-добрата инвестиция в дългосрочен план са суровините

21:56 | 27.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Сега трябва да се държат реални активи, а не акции или облигации

Въпреки ценовата нестабилност напоследък и мерките за охлаждане на икономиките на Китай и Индия, известният инвеститор Джим Роджърс, президент на Rogers Holdings, залага на суровините.

„Ако световната икономика расте, от тях ще се направят куп пари. Дори и икономиката да не се подобрява, суровините пак са правилната инвестиция, тъй като осигуряват защита от инфлация”, заявява той в интервю за CNBC.

Роджърс не очаква цената на петрола да достигне психологическата граница от 150 долара за барел в близко бъдеще, но смята, че тя ще остане висока.

„Простият факт е, че известните резерви на петрол се изчерпват”, посочва инвеститорът. „Не е имало значимо откриване на залеж от повече от 40 години.”

Той приема, че ще има несигурност на пазарите на суровини, но е оптимист за дългосрочната им перспектива.

”Нищо не расте или пък пада непрекъснато”, казва той. „Корекциите обаче ще си останат такива в „бичия” пазар, който ще продължи с години.

Роджърс предупреждава, че сега не е моментът да се държат акции или облигации, и нарича "мит" твърдението на брокерите, че акциите защитават от инфлация.

”Исторически, както и през 70-те, сме имали висока инфлация, но акциите не са били подходящата инвестиция”, отбелязва той.

”Сега е време, в което трябва да се притежават реални активи, а не акции или облигации”, съветва инвеститорът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
пowerplus
преди 13 години
Една инвестиция е добра когато ти носи добра и реална печалба.А доколкото знам Роджърс тъй или иначе инвестира в суровини какво да каже ,че инвестициите му са глупави ли? Не ,за него е добре да промотира тези инвестиции ,колкото повече се качват цените им толкова повече ще спечели той а не етзи хванали се на въдицата:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
alligator_29
преди 13 години
Не мога да повярвам, че това го казва американец. Май американците почнаха да се убеждават, че немския модел на икономиката е по продуктивен. Последните 90 години американците инвестират във въздух под налягане, продавайки го и купувайки. И когато тези балони се пукат възникват кризи. Най-накрая поне някои от тях разбраха, че най-добрата инвестиция е в реален актив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още