IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската полиция извърши обиск в офиса на S&P в Милано

Обискът е в рамките на разследването срещу рейтинговата агенция за манипулиране на пазарите

18:24 | 19.01.12 г.
Италианската полиция извърши обиск в офиса на S&P в Милано

Служители на италианската финансова полиция извършиха обиск в офиса на международната рейтингова агенция Standard & Poor`s в Милано, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на местни медии, без да ги посочва изрично.

Обискът е извършен в рамките на разследването, започнато в страната спрямо Standard & Poor's, която е обвинявана в „манипулиране на пазарите чрез разпространяване на неверни, неоснователни и непредпазливи прогнози“.

Под отговорност са подведени шестима души – трима анализатори на Standard & Poor's, един на международната рейтингова агенция Moody's и адвокати на двете агенции в Италия, уточняват от местната прокуратура.

Анализаторите са обвинени в „разкриване на поверителна информация през май, юни и юли 2011 г., довела до негативни последици за икономическо-финансовото положение в страната и в банковия сектор“.

В Италия отдавна звучат призиви дейността на международните рейтингови агенции да бъде контролирана от някоя независима международна финансова институция, посочват от РИА Новости. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още