IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската прокуратура подозира Moody's и S&P в манипулиране на пазарите

Разследването е започнало преди 6 месеца, обискирани са офисите на двете агенции в Милано, заподозрените са шестима

18:28 | 05.08.11 г. 1
Италианската прокуратура подозира Moody's и S&P в манипулиране на пазарите

Прокуратурата в южния италиански град Трани подозира международните рейтингови агенции Moody's и Standard & Poor's в манипулиране на пазарите, разкриване на конфиденциална информация и борсова спекулация, съобщава днес италианският вестник  La Stampa, цитиран от РИА „Новости“.

Според следователите агенциите са разпространявали „необосновани“ негативни отчети за италианския държавен дълг и стабилността на банковата система в страната, което е довело до спекулации и вълнения на финансовия пазар.

Изданието отбелязва, че служителите на италианската финансова гвардия вече са извършили обиски в офисите на двете агенции в Милано и са иззели редица документи.

В момента прокуратурата, която е започнала разследването преди няколко месеца, подозира шестима души, сред които трима анализатори на S&P и един експерт на  Moody's, както и ръководителите на местните поделения на двете агенции.

На свой ред представители на  Standard & Poor's заявиха, че не виждат основания за провеждане на разследване и че смятат да защитават „своята репутация и тази на анализаторите“, както и да продължат да извършват „всекидневните си задължения“, съобщи италианският вестник Corriere della Sera.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Подозира, правилно. И хубаво подозира....само да следваше нещо от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още