IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Зелик: Няма магическа пръчка, с която да спрем дълговата криза

Растежът на щатската икономика има инерция, а приземяването в Китай вероятно ще е меко, прогнозира президентът на Световната банка

12:15 | 25.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Президентът на Световната банка Робърт Зелик. Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на Световната банка Робърт Зелик. Снимка: Ройтерс

Не съществува „магическа пръчка“, с който да бъде решена дълговата криза в еврозоната, посочва президентът на Световната банка Робърт Зелик, цитиран от Bloomberg.

Въпреки че съществуват разногласия за спасителните фондове и финансирането на Международния валутен фонд (МВФ), абсолютно всички страни имат интерес регионът да се възстанови, допълва той.

Основният проблем, пред който сме изправени е доколко мерките за фискална дисциплина в Испания и Италия ще се окажат успешни. Друг важен въпрос е провеждането на структурните реформи в Гърция, след като страната получи новия спасителен пакет в размер на 130 млрд. евро, изтъква Зелик.

Растежът на щатската икономика има инерция и се движи в правилната посока, а приземяването в Китай вероятно ще е меко, допълва той.

Европейската финансова стабилност и по-високите цени на горивата, породени от политическата несигурност в Персийския залив са двата основни риска пред глобалния растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dani de vito
преди 12 години
Не нямат интерес и това е жалкото.Дефицитът на едни е излишъкът на други-не случайно Германия сега е във върхова форма - целия европейски юг е затънал в дългове .Т.нар.спасяване се отнася за губещите банки кредиторки-основната част на помощта е за тях ,не е за икономиката на Гърция .Тази страна е и много удобна за отвличане на вниманието от дългове ,суапове ,деривати ,банкови картели ....все едни такива глупости ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още